Fitness 04. prosinca 2010.

Makeover kralježnice u mjesec dana

Vjezbe-Zajedno
1/6
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Priliku da izliječi bolove u vratu i leđima dobila je naša čitateljica Martina koja nam je povjerila kako joj je trenutno najveća želja da se ujutro probudi bez bolova. Martinu ćemo pratiti kroz mjesec dana terapije u centru za fizioterapiju, rehabilitaciju i medicinski fitness Abargo Rehab

Zbog bolova stišćem šake i zube prije spavanja

U natječaju koji je objavljen na Zdravoj Kravi stručni tim fizioterapeuta Abargo Rehaba izabrao je 24-godišnju Martinu Paleku koja svakodnevno trpi velike bolove u vratu, donjem dijelu leđa i lopaticama. U centru za fizioterapiju, rehabilitaciju i medicinski fitness Abargo Rehab Martina će pod stručnim okom fizioterapeuta imati priliku izliječiti probleme s kralježnicom, a kako napreduje u oporavku pratit ćemo kroz mjesec dana programa.

'Bila sam presretna kada sam saznala da sam ja izabrana. Nikad nisam ništa dobila, a prijavila sam se jer sam svjesna da moram nešto napraviti sa svojim problemom. Zadnjih nekoliko mjeseci me boli vrat, donji dio leđa i lopatice.

'Trpim jake bolove svaku večer kada legnem u krevet, kako spavam na trbuhu, zbog bolova stišćem šake i zube dok ne namjestim donji dio leđa u krevetu', objašnjava Martina.

Sjedilački način života kriv je za moje probleme

'Zadnje dvije godine sjedim i po 10 sati dnevno, radim za računalom. Prije sam trenirala rukomet i salsu, ali zadnjih godinu dana gotovo uopće ne vježbam. Smatram da je moj sjedilački način života uzrokovao moje probleme'.

Kakva su očekivanja?

'Očekujem da ću se osjećati puno bolje, kompletno poboljšati stanje.

'Želim se napokon probuditi ujutro bez bolova i ne osjećati se slomljeno', povjerila nam je Martina.

Mišljenje fizioterapeuta

Voditelj centra Abargo Rehab i prvostupnik fizioterapije Ivan Golubiček objasnio nam je u kakvom je stanju Martina i kako će izgledati njezina terapija.

Ivan će s Martinom vježbati najmanje 3 puta tjedno po sat vremena, a kombinirat će manualnu terapiju i kineziterapiju.

'Martina ima veliki mišićni disbalans, neki mišići su joj znatno jači od drugih i vuku one koji su slabiji, čime su zglobovi u nepravilnom biomehaničkom položaju i uzrokuju bolove'.

'Također Martina ima jako nepravilno držanje, položaj vrata, glave i brade je gurnut prema naprijed, što je tipičan položaj za osobe koje puno vremena provode ispred računala'.

Bolovi nastali zbog mišićnog disbalansa

'Donji dio leđa je boli zbog dugog sjedenja, a u području zdjelice nema dovoljno pokretljivosti zbog skraćenosti mišića. Iako nema ozljeda i velikih oštećenja kralježnice, trpi bolove zbog velikog mišićnog disbalansa koji je nastao radi sjedilačkog načina života'.

'Prve rezultate očekujem nakon dva tjedna, a kroz mjesec dana bolovi bi se trebali smanjiti, a Martina puno bolje osjećati,' kaže Ivan.

Više info: www.abargo.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.