Fitness Vježbe za mršavljenje 10. lipnja 2018.

Aktivnosti uz koje možeš potrošiti 300 kcal za 30 minuta plus trening visoke energetske potrošnje

Sport_Kolaz
1/3
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zanima te kako se ljeti rekreirati, a da pritom potrošiš veliki broj kalorija? Plivanje i vožnja biciklom samo su neke od ugodnih aktivnosti za ljeto uz koje trošiš kalorije, oblikuješ tijelo i mršaviš.

Sportski psiholog Igor Čerenšek savjetuje tri top ljetne aktivnosti:

 1. Plivanje - izbor broj jedan od ljetnih sportova i odgovarat će svakome tko voli plivati i tako se osvježavati u vruće ljetne dane. Rekreativno plivanje jedan je od najzdravijih sportova pa tako može odgovarati svim dobnim skupinama pa čak i trudnicama (naravno lagano), koje će osjetiti određeno olakšanje i rasterećenje u vodi. Posebno ga preporučujem onima koji žele neko vrijeme provesti sami, bez buke i razgovora, posvećeni trenutku, jer radi se o odličnoj anti-stresnoj aktivnosti. Budi oprezan da u vodu ne ulaziš vruć ili nakon obilnog obroka! Gubitak kalorija: od 200 do 300 za 30 minuta laganog ili umjereno laganog plivanja, što se može bitno razlikovati od osobe do osobe. Učestalost: svakodnevno.

Plivanje_ | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Cross fit ili boot camp na plaži ili u prirodi - za one izdržljivije ili mlađe koji vole vježbati u grupi i rušiti vlastite fizičke i mentalne prepreke, preporučujem ove aktivnosti koje se svake godine organiziraju u popularnim turističkim središtima. Dobra atmosfera i kvalitetan rad odgovarat će mnogima, a posebno rekreativnim ili bivšim sportašima. Ne zaboravi stalno unositi dovoljno tekućine! Gubitak kalorija: bitno se razlikuje od osobe do osobe i intenziteta vježbanja. Učestalost: od 3 do 4 puta tjedno.

Možda te zanima... Kratki kardio između vježbi snage koji 'pali' kalorije Fitness Možda te zanima... Ovo sagorijeva kalorije kao 40 minuta bicikliranja i 80 minuta hodanja! Fitness

Vožnja biciklom u prirodi - Za sve one koji ne vole plivati ili im to ne odgovara, ova jednostavna i lagana tjelesna aktivnost bit će dovoljna za održavanje konstantnog zdravog metabolizma i u kombinaciji sa zdravom prehranom pozitivno će se odraziti na tvoje zdravlje, ali i izgled. Prednost ove aktivnosti je to što cijelo vrijeme možeš imati bocu s tekućinom pri ruci, što je u vrućim ljetnim danima izuzetno važno. Gubitak kalorija: od 150 do 300 za 30 minuta lagane ili umjerene vožnje, ali može se bitno razlikovati od osobe do osobe. Učestalost: svakodnevno...Pušači završavaju svoju priču ranije nego što bi trebali. Neka ovo bude prvi dan tvog sretnijeg života. Možeš ti to!

Fartlek za osobe u top formi

Trener Branimir Vajda iz Fitness kuće Collum u Zagrebu za one izdržljivije savjetovao je Fartlek - trening na otvorenome: "Trening ne zahtijeva nikakva trenažna pomagala, niti odlazak u specijalizirane parkove. Jednostavno, ovo je trening visoke energetske potrošnje koji možeš raditi bilo gdje. Obuhvaća sve velike mišićne skupine i svi pokreti su jednostavni. Bitno je da se pridržavaš pređene udaljenosti i broja ponavljanja pojedine vježbe. Napominjem da se sve vježbe rade na osobnu odgovornost."

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

 • 4 x 20 sekundi trčanja u visokom tempu s malim periodima odmora
 • 40 sekundi trčanja u visokom tempu,
 • 20 čučnjeva, 30 podizanja iz ležanja na boku do uspravnog stava po 15 u svaku stranu,
 • 20 udaraca sa svakom nogom (karate udarac),
 • 90 sekundi trčanje u visokom tempu,
 • 15 podizanja na prste, 15 jednonožnih čučnjeva dok se držiš za neki stabilni predmet ili drvo,
 • 30 spuštanja trupa dok ti prsti ruke ne dođu do stopala,
 • 90 sekundi trčanja, 20 sklekova,
 • skakanje na jednoj nozi 20 metara što brže možeš,
 • 15 podizanja koljena u visini prsa sa svakom nogom,
 • 4 minute trčanje u visokom tempu,
 • ponoviti od treće vježbi po potrebi,
 • trening možeš i ponavljati u krug, ako si u dobroj kondiciji

Pročitaj koje su dvije najvažnije vježbe manekenke Heidi Klum.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.