Fitness 17. srpnja 2011.

Last minute vježbe za guzu

Mare3
1/5
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Spremaš se na more i već te hvata panika zbog par kilograma viška? Iako si trebala vježbati tijekom cijele godine, otkrivamo ti ljetne last minute vježbe za čvrstu guzu i bedra koje možeš raditi kod kuće, negdje u prirodi s pogledom na more ili kraj bazena

Sunce, more, plažu i bazen osim za ljenčarenje i izležavanje možeš iskoristiti i za tjelovježbu. Fitness trenerica Marija Andrijašević nam je pokazala nekoliko  učinkovitih vježbi za smanjenje obujma guze i bedara.  Marija ti preporuča vježbanje u obući i laganoj odjeći na ravnoj podlozi. Kao rekvizit koristimo stolicu i običnu prostirku.

SOS vježbe za guzu i bedra

Sve što ti je potrebno za izvođenje ove vježbe je stolica, a pri odabiru stolice obrati pozornost da naslon bude u visini kuka.

Vježba 1: Postavi tijelo okomito na naslon stolice. Lagano se pridržavajući podigni jednu nogu blago savijenu u koljenu. Guraj petu i stopalo dijagonalno jačajući pri tome unutrašnji dio bedara. Odlična priprema za kupaći kostim. Vježbu ponoviti 20- tak puta u 3-4 serije.

Vježba 2: Čučanj i noge su u širini kukova. Potrebno je paziti da koljena ne prelaze prste te da je težina tijela u petama. Lagano se osloni na naslon stolice kako bi imala što bolje ravnotežu. Trbuh i donja leđa moraju biti čvsta. Vježbu ponoviti 12-15 puta u 3-4 serije. Čucanj je odličan za učvrščivanje gluteusa, zadnje lože i bedrenih mišića.

Vježba 3: Postavi tijelo bočno uz naslon stolice. Podigni jednu nogu i opruži je u koljenu. Prilikom opružanja napravi jaku kontakciju u quadricepsu (bedrenom mišiću). Napravi 15 -tak ponavljanja u 3-4 serije. Na taj način se dobiju lijepo oblikovani bedreni mišići.

Vježba 4: Jednonožni čučanj jedna je od najsloženijih vježbi. Stani ispred stolice s podignutom jednom nogom u zraku. Sjedni na jednu nogu i isto tako ustani. Vježbu ponovi 10 -tak puta za svaku nogu, 3-4 serije. Ako ti je problem održati ravnotežu, osloni se blago na petu noge koja bi trebala biti u zraku. Vježba je odlična za jačanje prednje i stražnje loze, gluteusa i razvijanje ravnoteže.

Uz ove vježbe ćeš smanjiti obujam guze i bedara, učvrstiti tijelo, zategnuti mišiće, reducirati celulit i smanjiti osjećaj natečenosti u nogama.

Preporuke

Fitness trenerica Marija Andrijašević ti preporučuje:

  • vježbaj tijekom jutra ili predveče
  • uvijek vježbaj u hladu
  • vježbaj na ravnoj podlozi
  • obuci laganu odjeću i tenisice
  • poslije vježbanja se obavezno istegni
  • prije i poslije vježbanja pij vodu
  • izbjegavaj gazirane napitke
  • jedi laganu hranu poput voća i zelenog lisnatog povrća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.