Fitness 15. srpnja 2016.

"Kako smo zajedno izgubili 32 kilograma i izgradili mišiće?"

1/5
Foto: Pixsell/Igor Kralj
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Naši sretni dobitnici natječaja Hard body mega challengea uspješno su završili program. Ukupno gledano, svatko je ostvario pozitivan rezultat - izgradnju mišića i topljenje masnog tkiva, te ukupno smanjivanje tjelesne težine.

Napredovali su prema svom individualnom tempu te je grupa ukupno gledano uz kombinaciju izvođenja vježbi iz programa Hard body te zdrave i uravnotežene prehrane ostvarila zadani cilj. Kroz vježbanje ih je vodio autor knjige Tomislava Dolušića, a za edukaciju o zdravoj prehrani pobrinuo se Branimir Dolibašić, autor plana prehrane u Hard Body programu.

Kako je motiv uvijek ključna stvar, od početnih 5 jedan je odustao u početku, tako da je ostalo četvero s čvrstim motivom, tri ženska i jedan muški član. Napredovali su svako svojom brzinom, i svako sa svojim osobnim ciljem. Bili su solidarni i istinski podržavali jedni druge, pa je program prerastao i u prijateljstvo.

 | Author: Pixsell/Igor Kralj Foto: Pixsell/Igor Kralj

Ženske sudionice postigle najveće smanjenje struka i bokova

Pojedinačno gledano, uočena su izvanredna postignuća, a možemo reći da je svaki kandidat postigao transformaciju. U prosjeku je grupa postigla 9 posto gubitka početne tjelesne mase, a svaki član je u prosjeku lakši za 7 kg. Samim time su polaznici programa kao grupa stigli jako blizu ostvarenja cilja od 10 posto, tako da se radi o vrlo uspješnom poduhvatu. U mjesec dana izgradili su zajedno 8 kg mišića, te istopili preko 20 kg masti - u prosjeku to po članu iznosi 2 kg mišića i 5 kg masti. U struku je grupa suzila 31 cm (ženske sudionice najviše), u bokovima 41 cm (uglavnom ženske sudionice).

 | Author: Pixsell/Igor Kralj Foto: Pixsell/Igor Kralj
Ukupno, grupa je lakša za 32 kg. To je odličan rezultat za četvero ljudi koji su sebe na ovaj način uspjeli transformirati i postići odgovore koje su dugo tražili. Naime, kriteriji za uspjeh su bili ovi: gubitak 10 posto kilograma od početne tjelesne mase, +3 posto u izgradnji mišića, i -10 posto od početnog masnog tkiva

Rezultati prema kategorijama i polaznicima 

Kilogrami

Ivana -10 kg = 10% od početne mase - cilj ostvaren
Tihana - 7,3 kg = 10% od početne mase - cilj ostvaren
Mehi -7,1 kg = -8% od početne mase
Ozren -6,4 kg = 6% od početne mase

Masno tkivo

Tihana 12% manje - cilj ostvaren
Megi 6% manje - cilj ostvaren
Ozren 10% manje - cilj ostvaren
Ivana 6% manje - cilj ostvaren

Mišići

Tihana 4,2 kg novih mišića +5,7% cilj ostvaren
Ozren 3,7 kg novih mišića +2,7%
Ivana 2,3 kg novih mišića +3,5% cilj ostvaren
Megi 2,3 kg novih mišića +2,5%

Centimetri

Tihana 7cm struk, 6 cm bokovi
Megi 7 cm struk, 12 cm bokovi
Ivana 10 cm struk, 19 cm bokovi
Ozren 6 cm struk, 4 cm bokovi

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.