Fitness 23. srpnja 2013.

Kako se Aguilera vratila u formu?

Uspravna_4
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Christina Aguilera i njezino mršavljenje tjednima je jedna od najpraćenijih vijesti u svjetskim medijima. Svoju je ponovno vitku liniju prvo pokazala javnosti na Twitteru, a potom i četiri dana kasnije na dodjeli Billboardovih glazbenih nagrada za 2013. godinu u Las Vegasu. Popularna pjevačica iskušala je nove metode vježbanja po savjetima trenera Teeja Sorgea

Samo 156 centimetara visoka glazbena zvijezda prisjetila se kako joj je nekada glavni problem bio – manjak kilograma. "Uvijek su mi prigovarali zbog mršavosti, tako da mi je drago da sad imam stražnjicu, a volim pokazivati i svoj dekolte", rekla je za magazin Lucky.

Kilogrami nakon razvoda

Christina se prilično udebljala nakon razvoda 2010. godine, ali je nisu previše pogađale zlobne primjedbe vezane za njezinu kilažu jer se osjećala udobno u svojoj koži. "Imala sam dobrih i loših dana", izjavila je za reviju Marie Claire. "Doživjela sam sve zamislivo u svom poslu. Bila sam i vrlo mršava, ali i  krupna. Kritizirali su me i zbog jednog i zbog drugog, ali sam naučila to ignorirati. Volim svoje tijelo, moj dečko voli moje tijelo, moj sin je zdrav i sretan, a to je sve što je meni bitno."

Vježbe po Christininoj mjeri

Aguilerin osobni trener Tee Sorge otkrio je medijima nekoliko vježbi koje joj je propisao u zadnje tri i pol godine, koliko radi s njom:

  • Diži utege solidne težine. Sorge je preporučio Aguileri bučice za bicepse od sedam kilograma, a za dizanje s klupe od devet kilograma. Utezi moraju biti dovoljno teški da ih ne možeš dizati više od 12 puta u jednoj seriji. Utezi izgrađuju mišiće koji pojačavaju metabolizam potičući brže sagorijevanje kalorija, što ubrzava mršavljenje.
  • Kombiniraj aerobne vježbe s vježbama snage. Nakon svakih nekoliko pokreta u sklopu vježbi snage, ubaci minutu ili dvije skakanja preko užeta, penjanja uz stepenice ili udaranja u boksačku vreću. Tako ćeš povećati potrošnju kalorija do maksimuma.
  • Usredotoči se na trbušnjake. Nagrada nije samo ravan trbuh, jer su trbušni mišići jezgra tijela. Ako si zdrava i jaka na tom području, bit ćeš zdrava i jaka svugdje. Aguilera je po Sorgeovim nalozima izvodila 300 do 400 vježbi za trbušnjake po seansi.
  • Mijenjaj ritam i intenzitet. Izmjena jačeg i slabijeg intenziteta vježbanja odličan je način povećavanja učinkovitosti vježbi za srce. Christina lagano joggira pet minuta na ravnom, zatim tri do pet minuta sprinta, a potom polako hoda uzbrdo.
  • Budi predana u vježbanju. Christina je vježbala sa Sorgeom do osmog mjeseca trudnoće, a vratila mu se samo tri mjeseca nakon što je rodila sina Maxa. Zahvaljujući takvoj predanosti, brzo se vratila na prijašnju težinu. Vježbe ne moraju biti duge, ali bitno je redovito vježbati. Ako si nedavno rodila, provodi ih po jedan sat, tri do pet puta tjedno, u dogovoru s liječnikom.

Komentar trenera Marina Bašića

Profesor kineziologije i osobni kondicijski trener Marino Bašić rekao je da je trening Christine Aguilere dobro osmišljen te da i on sa svojim klijentima radi slične treninge: "Odlično složen tjedni raspored treninga, dobro odabrane vježbe i intenzitet. Ubačeni su treninzi s teškim utezima da bi se učvrstilo tijelo, odnosno mišići, a opet je ubačen i kardio trening koji topi masnoću. Tako se dobiju željeni rezultati. Ako se pretjeruje u jednom, a zanemaruje drugo kao što većina ljudi radi tada se ne dobiju dovoljno dobri učinci. Sličnu filozofiju treninga provodimo i mi u Crossfit Zagrebu, a naše članice postižu odlične rezultate."

Ako si nedavno rodila, a želiš početi vježbati, korisne savjete potraži na portalu Klokanica.hr.

Prije nego što odlučiš vježbati poput Christine, savjetuj se sa svojim liječnikom i trenerom.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.