Fitness Blic vježbe 08. rujna 2016.

Kako od sklekova dobiti ono najbolje za tijelo?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Da bi sklek bio što pravilniji tijelo treba biti zategnuto i ne smije doći do propadanja kukova. Stoga stisni trbušne mišiće i stražnjicu tijekom izvođenja. Jedan od najčešćih oblika "varanja" je kada se donji dio leđa savije i trbuh propadne prema tlu.

Stiskanjem stražnjice i napinjanjem trupa, mnogo je teže saviti donji dio leđa, a trbušnjaci sprječavaju savijanje prsnog koša i drže tijelo ravnim tijekom skleka.

Izvrsna vježba i za noge

  • Sklek može biti i izvrsna vježba i za noge. Jedan od najboljih načina za to je oslanjanje na vrhove prstiju tijekom izvođenja vježbe. To aktivira mišiće donjeg dijela tijela i pospješuje ravnotežu gornjeg dijela tijela.
  • Sklekovi na vrhovima prstiju povećavaju udaljenost kojom dižeš trup za nekoliko centimetara te su odlični za snagu ruku. Laktove savij pod 45 stupnjeva. Kada laktovi ostanu fiksirani pod takvim kutem, ramena i tricepsi više se aktiviraju.
  • Tijelo također treba dostići poziciju laktova, što će dodati više težine mišićima koji rade tijekom sklekova. Pazi da laktovi budu iznad ručnih zglobova jer su inače pod prevelikim opterećenjem.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.