Fitness 20. siječnja 2017.

'Joga uz pivo' postaje svjetski trend - otkrivamo zašto!

Foto: Facebook Bieryoga
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ispijanje pive je jedna od najdražih društvenih aktivnosti, a Nijemci su odlučili spojiti svoje nacionalno piće s terapijom za um, tijelo i dušu. Naravno, riječ je o spoju piva i joge.

"Bieryoga ili BeerYoga je brak dviju velikih ljubavi - piva i joge. Jedno i drugo su dio tisućljetne tradicije i terapije. Radost ispijanja piva i cjeloviti pristup joge nadopunjuju jedno drugo i stvaraju energično iskustvo", navodi se na stranicama Bieryoga studija u Berlinu, a iz kojeg je cijela priča došla i do Australije pa je ovu vrstu joge moguće prakticirati u Sydneyu i Melbourneu.

Umjeren unos piva štiti žene od srčanog udara!

Joga i pivo čuvaju zdravlje

Temeljni cilj joge je postizanje i očuvanje fizičkog, mentalnog, duhovnog i društvenog zdravlja spajanjem duhovnih tehnika i mudrosti Indije sa znanjem suvremenog doba. S druge strane, konzumacija piva također čuva zdravlje. Naime, epidemiološke studije pokazale su kako umjerena konzumacija piva pruža veću zaštitu kardiovaskularnog sustava u usporedbi sa žestokim alkoholnim pićima. To znanstvenici pripisuju brojnim molekulama u pivu, poglavito polifenolima, antioksidansima, vitaminima i mineralima. Osim toga, sve je više dokaza o zaštitnom učinku umjerene konzumacije piva na neurodegenerativne bolesti (Alzheimerovu i Parkinsonovu bolest). Znanstvenici su još jednom potvrdili kako osobe koje umjereno i odgovorno konzumiraju pivo imaju sniženu stopu smrtnosti, poglavito zbog smanjenja kardiovaskularnog rizika, u usporedbi s potpunim apstinentima.

Izvođenje asana s bocom pive

U "Jogi uz pivo" se prakticiraju asane - fizičke vježbe za poboljšavanje zdravlja, vitalnosti, koncentracije i za postizanje unutarnjeg mira te zadovoljstva. Asana koje se izvode, među ostalim uključuju "pozdrav suncu uz pivo" i balansiranje boce piva na jednoj glavi. Kako to izgleda, pogledaj u videu. 

Vježbanje joge i pravilno disanje djeluju poput antidepresiva

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.