Fitness 03. listopada 2017.

I slavni prate novi trend u svijetu - jogu sa psima

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Drugačiji pristupi jogi proširili su se diljem svjetskih studija, no ovaj je uistinu poseban - joga sa psima postala je novi trend kojeg čak i slavni prate. Kombinira sve poznate pokrete iz joge ukomponirane s različitim vježbama maženja ili podizanja tvojeg peseka.

Prvo smo doživjeli jogu s mačkama, s sada je taj trend vježbanja prešao i na druge četveronožne ljubimce.

Studio The Den Meditation iz Los Angelesa ponudio je svojim mušterijama poseban program vježbanja joge - uz pomoć njihovih pasa - gdje polaznici tečaja odrađuju sve vježbe iz joge kombinirane s draganjem i nošenjem pasa. 

Možda te zanima... 'Joga uz pivo' postaje svjetski trend - otkrivamo zašto! Fitness

Psi su se ponašali vrlo smireno tijekom treninga

Portal Self prenosi kako je na prvom satu u studiju The Den Meditation bilo tridesetak psića, svih veličina i životnih dobi, spremnih da se upuste u razne nove avanture sa svojim vlasnicima. Sat je započeo njuškanjem i istraživanjem, prema uputi instruktorice Steph Kang. Drugo što su vlasnici radili bila je masaža ušiju svojih peseka, koja ih je opustila prije različitih poza.

Sljedeće je na red došlo zauzimanje uobičajenih poza iz joge, poput mačke ili krave, samo sa pesekima koji su ležali ispod svojih vlasnika na podlošku za jogu. U pozi drveta, vlasnici su nosili manje pse u rukama, za vrijeme rotirajućeg stoja na rukama, dodirivali su pse donjom rukom pri svakoj promjeni. 

 

Step one of dog yoga: Let the dogs run around and sniff each other. Best. Warmup. Ever. #dogyoga #dogs #fitness

A post shared by Amy Rushlow (@amyrushlow) on

Velik broj prilagođenih poza osmišljene su prije kao načini povezivanja vlasnika i pasa, nego kao korištenje ljubimaca kao svojevrsne "opreme". Cilj je sata bio zabaviti se sa psima i ne tjerati ih na bilo što što ne žele raditi. Neki su od njih odlučili malo odspavati pored podloga za jogu. 

Neke su od poza iznimno i korisne za pse, poput ove pseće verzije stoja na rukama.

 

Little Daisy here is demonstrating the dog yoga version of a handstand. Good girl, Daisy! #dogyoga #dogs #handstand

A post shared by Amy Rushlow (@amyrushlow) on

Psima se najviše svidjela poza Ratnika 2 i Pozdrav Suncu, što su pokazali skakutanjem oko vlasnika i lajanjem, dok se ne bi opet umirili. Vlasnici opet nisu doživjeli nikakav stres ako nisu mogli izvesti neku vježbu zahvaljujući opuštajućem okruženju punog mekanih i veselih kugla i kuglica. 

I poznati vole jogu s psima

Polaznik ovog prvog sata doge ("dog yoga") i bivši član grupe N'Sync (da, kao i Justin Timberlake) je Lance Bass. On je kao svoje joga partnere poveo dvoje mješanaca jorkširskih terijera, koje je udomio iz prihvatilišta za pse, Chipa i Dalea. 

"Prije ovoga, svaki puta kada bi radio vježbe za trbuh, oni bi došli i popeli se na mene" - objašnjava Bass kako je došao na ovu ideju. "Prije bi se osjećao kao da zadržavam grupu jer nisam mogao napraviti puno vježbi. Sada sam puno opušteniji."

(Želiš li pogledati još slika njegovih preslatkih psića, obavezno posjeti Lanceov Instagram profil.)

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.