Fitness 20. listopada 2015.

"Sitnice" koje koče napredak u vježbanju

Metar_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Holly Perkins, fitness trenerica objasnila je kako je nakon dvadeset godina u fitness industriji uspjela dovesti svoje tijelo u savršenu formu o kojoj je do tada samo maštala jer nije imala snage i upornosti odreći se nekih svakodnevnih sitnica. Upravo su te "sitnice", kako kaže, bile ključ koji ju je doveo do potpune transformacije tijela tek u njezinoj četrdesetoj godini života i konačnog zadovoljstva vlastitim odrazom u ogledalu

Redovita vježba vodi do redovitog napretka

  • Prehrana je ključna - kako bi se vidjele promijene na ženskom tijelu potreban je omjer od 80 posto dijetne prehrane i 20 posto vježbanja. Holly Perkins kaže: "Kad se deset dana zaredom držim makrobiotičke dijete i vježbam, vidim velike promijene na svom tijelu. Ali, ako 10 dana vježbam i jedem bez plana vidim vrlo mali pomak u povećanju mišića. Prihvatila sam da glavnu ulogu imaju omjeri proteina, masti i ugljikohidrata koje unosim u sebe."
  • Laganiji početak obećava bolje rezultate - ego je važan dio ljudske osobnosti, a njegov je posao kad je tjelovježba u pitanju da te uvjeri da si u dobroj formi. "Osamdeset pet posto novih klijenata dođu na prvi trening uvjereni da su u boljoj formi, nego što uistinu jesu. Taj entuzijazam ih uglavnom tjera da treniraju više nego što odgovara njihovu tijelu u tom trenutku, a to vodi da zamora i češćeg odustajanja. Treba imati na umu da kad se vježba redovito, takav je i napredak", objašnjava Holly Perkins

Posjeti Mršavimo zajedno klub jer ćeš tamo naći prilagođene dijetne jelovnike i vježbe uz koje ćeš gubiti po jedan kilogram tjedno.

I male količine šećera i alkohola mogu usporiti napredak

  • Godine ne znače ništa - "Kad sam imala trideset opravdanje mi je bilo da nisam u dobroj formi jer ipak nemam više dvadeset godina. Kako sam se približavala četrdesetoj govorila sam samoj sebi da je savršeno normalno da imam više masnog tkiva. I onda sam odlučila promijeniti taj način razmišljanja, ali i prehranu i način vježbanja. Sad kada sam u četrdesetoj u boljoj sam formi nego kad sam imala dvadeset, imam više energije nego što sam imala u tridesetoj i imam manje kilograma nego što sam imala godinu ranije. Ne dozvoli sebi i drugima da te uvjere da zbog godina ne možeš promijeniti izgled svoga tijela i biti fit", savjetuje Perkins.  
  • Šećer i alkohol mogu ozbiljno usporiti tvoj napredak - "Nitko ne kaže da u životu ne treba biti zabave, a ona se često povezuje sa šećerom i alkoholom. Međutim, ako želiš transformirati svoje tijelo to će ići puno teže, čak i uz male količine šećera i alkohola", objasnila je.

Pročitaj kako alkohol utječe na debljanje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.