Fitness 08. svibnja 2017.

Ako ne trčiš, hodaj! Trčaona pokreće novi program nordijskog hodanja!

Foto: PR
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Trčaona – prva hrvatska škola trčanja, odlučila je proširiti se i na program nordijskog hodanja. Zašto? Zato što znamo prednosti nordijskog hodanja i koliko je ono dobro za zdravlje. Svi zainteresirani mogu doći na ogledne treninge 08. i 09.05. u Zagrebu na lokacijama savski nasip i park Maksimir te saznati sve što ih zanima.

Kako bismo još više potaknuli pojedince na aktivnosti na otvorenom, a koji nisu zainteresirani za trčanje ili im trčanje predstavlja prevelik izazov, pokrenuli smo program nordijskog hodanja u sklopu Trčaone.

Više se aktivira gornji dio tijela i 90 posto mišića

Nordijsko hodanje je aktivnost pogodna za osobe svih dobnih skupina. Za razliku od normalnog hodanja više aktivira gornje ekstremitete, jer zahtjeva posebne štapove za provedbu aktivnosti. Upravo upotrebom štapova za nordijsko hodanje aktiviramo 90% mišića ljudskog tijela. Radi usporedbe, u trčanju aktiviramo 45%, a u biciklizmu 50% mišića ljudskog tijela. Osnovni principi nordijskog hodanja su tehnika hodanja, držanje tijela i korištenje štapova.

Ogledni trening i upoznavanje s osnovama nordijskog hodanja održat će se: ponedjeljak 08.05. na lokaciji savski nasip (kod Boćarskog doma) od 18:00-19:00h utorak 09.05. na lokaciji park Maksimir (kod male pozornice na glavnom ulazu u park) od 18:00-19:00h

Štapovi za ogledni trening su osigurani, a potrebno je donijeti samo dobru volju!

Trčaona - škola trčanja, najveća je zajednica rekreativnih trkača i škola trčanja u Hrvatskoj, koja djeluje u Zagrebu, Rijeci i Splitu. Više od 5000 članova naučilo je osnove trčanja u zadnjih 7 godina djelovanja, a mnogi od njih su nastavili s rekreativnim trčanjem i nakon završetka. Udruga Aktivan život, kao organizator škole, već 10 godina promovira zdrav način života i aktivan život kroz aktivnosti poput trčanja i hodanja te planinarenja.

Sve dodatne informacije o nordijskom hodanju kao i školi trčanja možete saznati na internetskoj stranici www.trcaona.hr te na Facebook i Instagram profilima. Pratite nas preko: #trcaona #aktivanzivot #321kreni

Koje su najbolje vježbe protiv celulita?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.