Fitness 16. svibnja 2013.

Aerobik konvencija za ljubitelje sporta

Osijek-Uspr
1/5
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Voliš ples i aerobik? Udruga Gradski ritam Osijek priprema novu poslasticu za sve ljubitelje sporta u gradu Osijeku, ali i puno šire. Posjeti Međunarodnu aerobik konvenciju Be different - be strong i zabavi se na različitim radionicama koje promiču zdravo i kvalitetnije življenje

Be different - be strong

Nakon uspješno organizirane prve Međunarodne aerobik konvencije Dance Different – Be Different vol.1, udruga Gradski ritam Osijek za 2013. godinu priprema novu poslasticu za sve ljubitelje sporta u gradu Osijeku, ali i puno šire. Ove godine u suradnji s klubom Martial Arts Osijek udruga Gradski ritam organizira međunarodni projekt pod zajedničkim imenom Be different - be strong. Ove godine građane osim druge aerobik konvencije očekuju fitness radionice, Krav Maga seminari, Kettlebell radionice, radionice samoobrane i druge, a sve s ciljem promicanja zdravog i kvalitetnijeg življenja, poticanja brige prema samom sebi kroz sportsku rekreaciju i ples, kondicijske pripreme te na posljetku borilačke vještine i vještine samoobrane.

Do sada su ovakve konvencije organizirali veliki sportski brandovi u ograničenim prostorima fitness centara ili sportskih dvorana. Želja organizatora je pomaknuti navedene granice pod motom ''Dance different - be different'' jer i svjetski trendovi napuštaju dvorane i odlaze u ''open space'' prostore čime pokazuju kako aerobik nije namijenjen samo uskom krugu sportaša, već puno širem broju ljudi, kako mladih tako i onih starijih. 

Vizija organizatora Međunarodne aerobik konvencije je ples u drugačijem prostoru, otkačenom stilu, majicama, šeširima, sunčanim naočalama, tenisicama, prslucima, sakoima te predstavljanje sporta i plesa kao dijela stila, a sporta kao stila života. Bit će predstavljeni i noviteti poput svjetski popularne metode vježbanja LesMills koju će prezentirati treneri iz Francuske. Udruga Gradski ritam vježbače će ove godine iznenaditi ugodnim ambijentom s vizualno objedinjenim karakteristikama grada Osijeka, pa će tako punktovi za vježbanje predstavljati Jug 2, parkove Osijeka, krov centra Portanova i druge prigodne, a iznenađujuće lokacije.

Svjetski hit u vježbanju

Les Mills programi jedni su od svjetski najpoznatijih i najpopularnijih programa grupnog vježbanja. Vizija i misija Les Mills programa je zajednički stvoriti ''mršaviji planet'' i nadahnuti ljude na redovito i kontinuirano vježbanje. Les Mills programi polako osvajaju svijet svojim vježbama koje su osmišljene koreografski od strane stručnjaka iz Novog Zelanda. Koreografija i koncept vježbanja mijenja se svaka tri mjeseca.

Ovakav inovativan način vježbanja pravo je osvježenje jer je vizija da se kontinuirano vježba uz nove, motivirajuće vježbe kako bi vježbači postigli bolje rezultate. Jedan ciklus vježbanja ponavlja se određeni period vremena tijekom kojih se koreografija ne mijenja. Razlog tome jest taj što tijelu treba neko vrijeme da se pokrenu određeni kemijski procesi, odnosno da mišić ''upamti'' vježbu, stoga se tako postižu bolji rezultati i vježbanje je učinkovitije. To također znači kako se ista koreografija radi u svim centrima u svijetu koji imaju Les Mills programe, bilo to u Beču, Sloveniji, Rimu ili Zagrebu.

Irena Slovaček, organizatorica konvencije, međunarodni prezenter u usponu te jedini licencirani Bodyskills trener u Osijeku, na ideju organizacije konvencije došla je nakon godina putovanja i sudjelovanja na međunarodnim konvencijama diljem svijeta. 'Ljudi u Hrvatskoj željni su znanja i zabave i ova konvencija trebala bi biti dvostruko uspješnija nego prošlogodišnja. Plesat ćemo u otkačenoj odjeći, ne opterećeni markom opreme ili tenisica, želimo biti drugačiji i spontani i tako pomaknuti granice'.

Informacije i prijave ovdje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.