Fitness 06. travnja 2021.

81-godišnja fitness influencerica prava je inspiracija!

Foto: Instagram / @erikarischko
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako si u potrazi za inspiracijom za vježbanje, na pravom si mjestu! Donosimo inspirativnu priču o 81-godišnjoj gospođi koja svakodnevno, neumorno vježba...

Svi koji su neko vrijeme proveli na TikToku, vjerojatno su na naslovnici vidjeli gospođu Eriku Rischko. Ova 81-godišnjakinja samu sebe opisuje kao "fitness junkieja", a na TikToku i Instagramu je postala popularna zbog videa na kojima izvodi različite fitness izazove. Otkako je objavila svoj prvi TikTok u travnju 2020., stekla je preko 117 000 sljedbenika i prikupila preko 2,2 milijuna lajkova.

"Odgovor je bio nadasve pozitivan, što mi se učinilo vrlo uzbudljivim, jer sam cijeli život bila vrlo nesigurna", rekla je Rischko u intervjuu za Dobro jutro Amerika.

Ne propušta nijedan fitness izazov

Kazala je da se prvi put odvažila otvoriti profil na društvenim mrežama nakon što je pandemija koronavirusa dovela do zatvaranja teretana i studija za vježbanje. Rekla je da ju je kćer uvjerila da snimi nekoliko videozapisa s treninga koje će podijeliti s prijateljima i obitelji na Instagramu, no tada joj je popularnost na TikToku počela rasti. "Moja je kći otkrila TikTok jer su se neki plesni izazovi prikazivali na njemačkoj televiziji, a aplikacija je postala vrlo popularna tijekom pandemije", dodala je.

Nije trebalo dugo vremena da gospođa Rischko postane jedna od najpopularnijih žena u fitness svijetu. Uz plesne izazove, Rischko je snimala i nekoliko TikTok fitnes izazova, uključujući #cupidshufflechallenge, #toosieslidechallenge, jedominutni #abchallenge i #plankchallenge. Također je počela objavljivati ​​videozapise svojih uobičajenih svakodnevnih treninga, koji zaista inspiriraju i oduševljavaju! 

Vježbati je započela u pedesetim godinama života!

Na temelju njezinih videozapisa i slika na društvenim mrežama, teško je povjerovati da gospođa nije oduvijek vježbala. Priznala je da je počela vježbati tek u svojim 50-ima, nakon što su se njezina već odrasla djeca odselila iz obiteljskog doma. "Bila sam usamljena", podijelila je u intervjuu. Stoga se odlučila upisati u teretanu, ali priznaje da prvih pet godina uopće nije uživala u vježbanju. No danas vježba dva puta dnevno, nekoliko puta tjedno, prenosi Shape.

Tajna dugovječnosti

Novinari su ju upitali koja je tajna njezine dugovječnosti. "Mislim da je moj savjet prilično jednostavan", rekla je te dodala: "Ne radite ništa ekstremno nema potrebe i krenite polako. Samo se hranite zdravo, ali nemojte se izgladnjivati." Prije svega, Rischko je istaknula da svojim objavama na društvenim mrežama želi inspirirati i potaknuti ljude da više vježbaju i pronađu aktivnost u kojoj će zaista uživati. "Pronađite sportsku aktivnost u kojoj ćete uživati ​​jer ako ne uživate u njoj nećete dugo izdržati", poručila je. 

 

Možda te zanima... Fitness natjecateljica u 64. godini otkriva najučinkovitije vježbe i dijetu Fitness

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.