Fitness 23. srpnja 2020.

3 vježbe za kukove i bokove koje će poboljšati tvoje seksualne sposobnosti

Foto: shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Možda to nisi znala, ali zategnuti i fleksibilni kukovi i bokovi mogu značajno utjecati na tvoje seksualno iskustvo, zadovoljstvo te na mogućnost da bolje i lakše doživiš orgazam.

Napeti mišići u predjelu bokova i kukova dovode do bolova u donjem dijelu leđa i zdjelice, a s boli ili ograničenim kretanjem teže je istražiti sve ono što bi možda htjela te isprobati poze koje su ti na umu. Zbog toga, donosimo ti tri vježbe za otvaranje bokova koje će pomoći u tvojoj fleksibilnosti, osigurat će ti veće zadovoljstvo prilikom seksualnog odnosa te će rezultirati s povećanom izdržljivosti.

Sve što ti za njih treba je lopta za vježbanje.

Ležanje ili prevrtanje na lopti (Ball roll-over)

Stavi loptu na pod. Čučni iza nje te tijelo prisloni na nju. Noge savij u koljenima i obuhvati njima loptu, trbuhom dodiruj gornji dio lopte te ramena i glavu također spusti na nju. Pritisni donji dio trbušnih mišića u loptu i počni se lagano nogama odgurivati prema naprijed. Vrati se zatim unazad u početni položaj i ponovi vježbu nekoliko puta.

Pritiskom donjeg trbuha u loptu, otvorit ćeš svoje bokove i opustit ćeš donji dio leđa, prenosi Poosh. Iz početnog položaja također možeš raditi i male pokrete u stranu, bočno. Nadalje, odlična ideja za istezanje također je i vježba mosta uz pomoć lopte.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Škorpion (Ball Scorpion)

Loptu stavi na pod, ispred sebe. Legni na nju tako da ju dodiruješ trbuhom i da tvoji bokovi budu na sredini lopte. Ruke postavi u širinu ramena i osloni se njima na pod. Vrat neka ti bude opušten. Drži svoju tjelesnu težinu na lopti, rukama održavaj ravnotežu, a koljeno jedne noge savij. Zatim podigni donji dio kuka i trbuha od lopte, nagni se na stranu i uvij koljeno. Vrati se u početni položaj i ponovi s drugom nogom te napravi nekoliko setova.

Iskorak s loptom (Ball Lounge)

Stani ispred lopte, uspravno. Stopala neka ti budu prema naprijed, a leđa okrenuta prema lopti. Podigni jednu nogu i stopalo stavi na loptu. Drži kralježnicu uspravnom,  istovremeno se spuštaj prema dolje i loptu guraj prema nazad. Vrati se u početni položaj, ponovni nekoliko puta, a zatim zamijeni loptu.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.