Fitness Vježbe za mršavljenje 29. lipnja 2019.

10 jednostavnih koraka do fit izgleda

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Promijeniti stil života, posebno kad je o prehrani riječ, nije nimalo lako. Stoga je najbolje u promjene zakoračiti polako iako većina ljudi misli kako je drastična promjena najbolji i najbrži način da se riješe nezdravog načina života. No, upravo je to razlog zašto su te promjene kratkog vijeka.

Promjene uvedi korak po korak, tako ćeš lakše promijeniti svoj životni stil, a nećeš to niti osjetiti. Počni s malim promjenama. Primjerice, nemoj se odmah prvi dan upisati u teretanu, nego prvo tjedan dana idi pješke na posao ili se, ako ti je stvarno daleko, vozi samo pola puta. Također, postupno izbacuj nezdravu hranu - nemoj u jednom danu prekrižiti slatkiše, hamburgere i pizzu te se prebaciti na salatu i piletinu. Za početak, odrekni se onoga što ti je najlakše. Ako nisi ljubitelj čipsa, onda to prvo izbaci, pa postupno tome pribroji i čokoladu, zatim pizzu i sl. Vodi i dnevnik toga što i koliko jedeš - bit ćeš svjesnija što radiš krivo.

Jedi svježu hranu

Radije biraj i kupuj svježu, nego obrađenu hranu. Pri kupnji se upitaj: ‘Dolazi li ovo iz prirode?’. Ako je odgovor ‘ne’, tu hranu izbaci iz svoje prehrane.

Bavi se sportom

To ne mora biti komplicirano ni teško. Jednostavno pronađi sport ili fizičku aktivnost koja ti je zanimljiva i zabavna te nakon koje se dobro osjećaš.

 | Author: Gulliver/Shutterstock/Instagram Foto: Gulliver/Shutterstock/Instagram

Održavaj zdravi životni stil

Ako si stalno u pokretu, unaprijed pripremi zdrave obroke i nosi ih sa sobom kako ne bi od gladi završila u pekarnici ili nekom fast food restoranu.

Vodi dnevnik prehrane 

Zapisuj sve što jedeš. Jednom kad primijetiš kakve su tvoje prehrambene navike, znat ćete što moraš promijeniti.

Ne izgladnjuj se

Radije odaberi zdravi životni stil. Moderne redukcijske dijete su samo kratkotrajno i brzo rješenje koje neće značajno poboljšati tvoje zdravlje. No, ako u život prigrliš trajne zdrave navike, one će se pozitivno odraziti na tvoje cjelokupno zdravlje i trajati.

Zadaj si ciljeve

Primjerice, postavi si za cilj period u kojem ćeš u potpunosti izbaciti brzu hranu iz prehrane. No, nemoj pretjerivati. Budi realna u postavljanju i ostvarivanju tih ciljeva.

Pravilo: Pet na dan

Svaki dan pojedi barem pet komada voća ili povrća - što znači da bi u svaki obrok trebali uvrstiti jedno ili drugo. To će te staviti i održati na pravom putu kad su u pitanju zdrave prehrambene i životne navike.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Budi aktivna

Hodaj dio puta do posla, koristi stepenice umjesto lifta, parkiraj auto na najudaljenije parkirno mjesto od ulaza i sama spremaj namirnice te ostale potrepštine koje si kupila kad dođeš kući iz trgovine.

Socijaliziraj se

Okruži se ljudima koji misle slično kao i ti te koji se također trude živjeti zdrav život. Ubrzo ćeš početi razmišljati kao oni, te će ti prijatelji postati inspiracija koja će te također držati na pravom putu i pomoći ti kad se nađeš u krizi.

Možda te zanima... Fitness blogerice dokazale da manje kilograma ne znači bolji izgled! Fitness

Budi dobra prema sebi

Ne budi stroga i nemoj postati opsjednuta zdravim životom jer i to može negativno utjecati na zdravlje. Daj si vremena i povremeno se nagradi kad ostvari neki veći cilj koji si sebi postavili.

Možda te zanima... Ginekologinja: "Udebljala sam se zbog hormona, a onda smršavjela spavanjem!" Fitness

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.