Eko Ekotlon: dođi na utrku i zaštiti prirodu! 02. rujna 2022.

Dođi na Ekotlon i saznaj zašto je trčanje u prirodi najbolje za tvoje zdravlje!

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL Prva ekoloska utrka Ekotlon odrzana je na Bundeku, a u subotu 19. rujna održat će se drugo izdanje utrke. Na fotografiji trenerica Sanja Zuljevic i voditeljica i pjevačica Ida Prester.

Powered by:

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Danas smo svi više nego ikad ranije svjesniji kako ekologija nije samo važna, već životno važna tema za svakog od nas. Divlja odlagališta bujaju sve više, smeće je na svakom koraku, a čak sedam od deset riba u Jadranu u sebi ima tragove mikroplastike. Vrijeme da je učinimo nešto dobro za prirodu!

Pozivamo te da 10. rujna dođeš na Ekotlon, najveću plogging utrku na zagrebačkom Bundeku i u Park šumi Marjan u Splitu koju organizira 24sata i missZdrava zajedno sa svojim partnerima i sponzorima, a prijaviti se možeš do 8. rujna. Drugo izdanje hrvatske plogging utrke Ekotlon ovog će se rujna održati na dvije lokacije, u Zagrebu i Splitu i nadamo se, okupiti još više ekološki osviještenih trkača entuzijasta.

Plogging je vrsta aktivnosti koja je dobra za tvoje psihičko i fizičko zdravlje, a jednako pridonosi i zdravlju cijelog našeg planeta. Ako nisi znala, plogging je spoj dvije riječi – engleske riječi jogging i švedskog izraza plocka upp (pokupiti), iz kojih se razvila ova sportsko-ekološka disciplina. Cilj plogginga je prikupiti što više smeća koje se nalazi u prirodi, a najčešće su to opušci, plastične boce, maramice, plastične vrećice i razni drugi otpad koji se nerijetko nalazi upravo tamo gdje mu nije mjesto.

Prošle godine smo se uvjerili kako je plogging idealna kombinacija ekologije i boravka u prirodi. Ove godine idemo korak dalje i pozivamo cijelu Hrvatsku na sudjelovanje!  Ideja je jednostavna: dok joggiraš gradom ili prirodom, sakupljaš smeće na koje usput nailaziš i na taj način svijet činiš ljepšim mjestom za život.

Dođi na Ekotlon ili očisti dio Hrvatske koji sam odabereš

Zašto smo utrku nazvali Ekotlon? Riječ "ekotlon" nastala je spojem riječi ekologija i maraton, a odlučili smo se za ovaj naziv jer smatramo kako briga o prirodi nije sprint nego maraton. Dakle, pitamo te:

  • Želiš li se napokon pokrenuti?
  • Zanima te trčanje i jogging?
  • Želiš saznati kako svoju djecu možeš zainteresirati za ekologiju?
  • Želiš sudjelovati u čišćenju Hrvatske?
  • Spreman si aktivirati svoju ekipu i dan provesti u prirodi?

Ako je odgovor na ova pitanja DA, klikni brzo na na službenu Ekotlon stranicu 🌳 https://ekotlon.24sata.hr/ i prijavi sebe, prijateljicu, brata, sestru ili cijelu ekipu! Ako ne možeš doći na utrku, pozivamo te da u bilo kojem trenutku očistiš dio Hrvatske koji sam odabereš i pošalješ nam fotke ili videe. Sav prihod od kotizacija doniramo u humanitarne svrhe.

Na portalu missZdrava potraži savjete naših Zdravolovaca!

Ususret Ekotlonu, redakcija missZdrave pripremila je i edukativan specijal o važnosti kretanja i boravka u prirodi. Naši stručnjaci, Zdravolovci otkrivaju koliko bi se tjedno trebala kretati, koliko i kako rekreacija utječe na naše mentalno zdravlje, zašto je trčanje jedan od najboljih oblika tjelovježbe, te objašnjavaju koliko trčanje troši kalorija i što je najbolje jesti prije i nakon treninga.

Uz stručne savjete na našem portalu, posjeti naš microsite, saznaj koji to mali koraci čine ključnu razliku i kako se prijaviti na utrku ili organizirati plogging s vlastitom ekipom na lokaciji koju odaberete te kako osvojiti nagradu! Sve informacije prati na EKOTLON - službenoj stranici utrke ili putem društvenih mreža.  

Organizatori Ekotlona su 24sata i missZDRAVA, a suorganizatori DŠR Aktivan život, Triatlon klub Split i Maraton klub Marjan. Ponosni partneri projekta su Konzum, INA, Hrvatska elektroprivreda, OTP banka, JYSK, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, TZ Splitsko-dalmatinske županije, Decathlon i Stega tisak.

 | Author:

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.