Dijeta Dijetni savjeti 13. siječnja 2023.

Udar na masne naslage na trbuhu: 8 savjeta autorice "Flat Tummy Club"

Foto: shutterstock Mršavljenje
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kate Adams, autorica knjige o zdravlju i prehrani "Flat Tummy Club", donosi savjete za uspješno gubljenje kilograma. Adams tvrdi da tko se pridržava njezinih savjeta i uz to vježba, riješava se i tvrdokornih masnih naslaga s trbuha

Donosimo osam temeljnih načela za skidanje masnih naslaga s trbuha i recept za napitak koji potiče mršavljenje, Kate Adams.

Napitak za skidanje masnih naslaga s trbuha

Sastojci:

  • 6 žlica cimeta
  • 4 žlice meda
  • 6 dl vode

Priprema: Prokuhajte vodu i malo je ohladite, a zatim u nju dodajte cimet i med te sve dobro promiješajte.

Način primjene: Potrebno je piti ovaj napitak četiri puta tijekom dana. Cimet odlično pročišćava uskladištene i nataložene masnoće sa struka. Prije doručka pijte ovaj napitak obavezno na prazan želudac (savjet zanemarite ako imate zdravstvene razloge zbog kojih vam se ovo ne preporučuje). Osim što je izvanredan za skidanje sala s trbuha, ovaj recept će blagotvorno utjecati na izgled kože.

Nenad Bratković, dipl. ing. mag. nutricionizma smatra da kombinacija meda i cimeta bez obzira što su obje namirnice zdrave ne mogu pomoći u mršavljenju. Pročitajte njegov komentar ovdje.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Osam temeljnih načela

Za dobre rezultate potrebno se strogo pridržavati plana koji je naveden u osam točaka, njime se vode i sve Kateine sljedbenice:

  • Potrebno je jesti tri glavna obroka dnevno i dva međuobroka koja se sastoje od svježeg sezonskog voća i povrća.
  • Nemojte biti gladni. Ako su vam potrebne neke kupovne slane grickalice, bilo bi najbolje da ih zamijenite zdravim grickalicama.
  • Dan započnite čašom mlake vode u koju s iscjeđenim limunom osrednje veličine. Topla voda s limunom olakšava probavu. Tijekom dana popijte barem osam čaša isključivo mlake vode ili konzumirajte nezaslađen blagi biljni čaj. Priprema napitka s limunom: u čašu mlake vode iscijedite pola limuna i popijte čim se probudite na prazan želudac.
  • Obavezno zbjegavajte kruh tijekom dana, jer on deblja – čast izuzecima. Umjesto sendviča, zdravije je pojesti tanjur ljekovite juhe od povrća.
  • Slatkiše zamijenite sezonskim voćem ili s nekoliko kockica kvalitetne crne čokolade.
  • Oprezno sa soli. Izbjegavajte dodatno soljenje hrane koje potiče zadržavanje vode u organizmu zbog čega se osjećate naduto.
  • Jedite polako i u miru i nikako to ne činite pred TV ekranom ili računalom.
  • Smanjite količinski porcije na svojem tanjuru. U početku je moguće da će vam sve to itekako djelovati teško, ali vjerujte da ćete se vrlo brzo osjećati puno bolje i lakše ćeš skinuti masne naslage s trbuha te se nećeš više prejedati.
Možda te zanima... Smanjuju li trbušnjaci masno tkivo u području trbuha? Fitness

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.