Dijeta 12. travnja 2010.

Trening za najizdržljivije

Boris-Intervalni
1/3
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

S dolaskom proljeća i približavanjem kraju naše akcije ''Mršavimo zajedno'' Boris je zasukao rukave i počeo trenirati intervalni trening visokog intenziteta.  Ovaj zahtjevni trening traje od 20 do 30 minuta i učinkovito smanjuje količinu potkožnog masnog tkiva, a pritom jača mišiće

Po muci se poznaju junaci

'Treninge smo pojačali, sada treniram jedan sat i 40 minuta. Intervalni trening je jako naporan; na traci sam po 40 minuta i trčim po pola minute do minutu šprint, pa malo laganije, pa brže i tako cijelo vrijeme, što je jako naporno', priznao je Boris.

Mišljenje trenera

Borisovov trener, Domagoj Jug-Dujaković objasnio je koje su prednosti 'High Intensity Interval Traininga', tj. u prijevodu intervalni trening visokog intenziteta, prema kojem u posljednje vrijeme naš Boris trenira u City Fitness&Spa centru.

'Boris je kontinuiranim trčanjem i vježbanjem na cardio spravama dosegao određenu količinu kondicije pa da to podignemo za jednu stepenicu više, morali smo pojačati trening, i to je upravo HIIT trening koji ne zahtijeva jako puno vremena, između 20 i 30 minuta i sastoji se od izmjena visokog ritma, tj.opterećenja s intervalima niskog i srednjeg ritma, tj. opterećenja'.

Pročitaj kako Boris trenira na otvorenom...

'Kako prolaze tjedni tako se mijenjaju brojevi intervala, smanjuje se odmor, povećava se ritam kako bi forma sve više rasla, a kako raste forma, povećava se količina mišićne mase, tako se smanjuje i količina potkožnog masnog tkiva jer svaki trening je naporniji od prethodnog'.

'Primjer jednog treninga je 3-5 minuta zagrijavanja i rastrčavanja nakon čega slijedi interval od 30 sekundi trčanja na cca 85 posto od maximuma nakon kojeg slijedi 90 sekundi odmora, tj. rastrčavanja na cca 50 posto od maximuma, i tako radimo 12-15 intervala, te na kraju slijedi rastrčavanje jer nikako nije dobro nakon trčanja sprinteva odmah se zaustaviti i sići sa trake', objasnio je Domagoj.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.