Dijeta 12. lipnja 2024.

Trenerica otrkila 3 namirnice koje bi mogle sabotirati mršavljenje

Foto: Freepik Acai zdjelice i smoothie je uvijek bolje napraviti kod kuće sa svježim namirnicama
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Gotove smoothieje i koktele, kao i smrznute večere, trebali biste izbjegavati ako pokušavate skinuti kilograme, tvrdi trenerica Jenna Rizzo.

“Vidim da se ova hrana jede prekomjerno, a ne umjereno, što može stvarno otežati mršavljenje”, rekla je Jenna Rizzo na TikToku koji je prikupio više od 28.200 pregleda. 

Smoothie i zdjelice s acaí bobicama iz trgovine

Američka udruga za srce preporučuje konzumaciju četiri i pol šalice voća svaki dan, ali Rizzo kaže da smoothieji iz trgovine i acaí zdjelice nisu pravi izbor. "Bit će krcati hrpom dodanih šećera, a voće i povrće koje koriste često je samo u prahu, tako da čak ni ne jedete pravu hranu", dodala je Rizzo. Zato kaže da je bolje da ih sami napravite jer ćete koristiti pravu hranu i nećete unijeti šalicu dodatnog šećera. 

@jennaaaamariee

The last one gets a lot of people🫠

♬ original sound - Jenna Rizzo | Weight Loss

 

Možda te zanima... 14 glavnih sabotera mršavljenja, ako se pitate zašto ne mršavite, ovdje ćete naći odgovor Dijeta

Smrznuta gotova hrana

"Ova je hrana vrlo kalorična", objasnila je Rizzo. "To može otežati kontrolu porcija, jer ne želite samo malu, sićušnu krišku pizze, želite tri ili četiri". Dodala je da takva hrana obično ne sadrži najbolje sastojke. 

Istraživanja su povezala ultraprerađenu hranu poput smrznutih večera s većim rizikom od prerane smrti, bolesti srcakolorektalnog raka, pretilosti, depresije i drugih ozbiljnih stanja.

andrea bilandžija Možda te zanima... Konkretni savjeti nutricionistice kako jesti sve, a držati težinu pod kontrolom Dijeta

Kokteli

Konzumacija alkohola može otežati mršavljenje jer je ono visokokalorično i može ometati sagorijevanje masti. Rizzo ne voli alkohol, posebno koktele. “Morate misliti na sokove, sirupe koji se dodaju u ove koktele, koji će vrtoglavo povećati količinu kalorija”, rekla je Rizzo. “Dakle, možete lako popiti stotine do čak tisuće kalorija u jednoj noći. I povrh toga, ako se malo napijemo, više žudimo za nezdravom hranom". 

martini Možda te zanima... Deblja li alkohol i koliko kalorija sadrže omiljena pića Hrana

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.