Dijeta 16. srpnja 2015.

Redovito trčim, no ne vidim rezultate

Intervalno-Trcanje
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Trčanje je tijekom ljetnih mjeseci postalo omiljena aktivnost rekreativaca koji vole vježbati na otvorenome. Osim što trčanje mnogi nazivaju 'ispušnim ventilom' uz kojeg se rješavaju stresa, ono je odlično za kondiciju. Međutim, stručnjacima Mršavimo zajedno kluba javila se članica koja tvrdi da uz ovu aktivnost nikako ne uspijeva gubiti suvišne kilograme. Zanima je gdje griješi

Ravnoteža prehrane i tjelovježbe

U Mršavimo zajedno klubu svim članovima su na raspolaganju jelovnici prema mediteranskom, vegetarijanskom i kontinentalnom tipu prehrane uz koje mogu mršavjeti od pola kilograma do kilogram tjedno. Uz jelovnike, na raspolaganju su im i treninzi namijenjeni izvođenju na otvorenom i kod kuće. Javila nam se članica Kluba koja uspješno kilograme gubi uz jelovnike, no kako bi poboljšala kondiciju odlučila je početi trčati

''Donedavno sam 3 mjeseca trčala ujutro, od 4 do 5 puta tjedno oko 50 minuta. Čini mi se da u ta tri mjeseca tjelovježbom nisam postigla puni efekt u mršavljenju. Što krivo radim i što bih trebala promijeniti?'', upitala je stručnjake Kluba.

Važnost istezanja i razgibavanja

''Nemoj prestati trčati, već ubaci malo novosti u treninge. Kada nešto namećemo organizmu, ono stvori stanje šoka i bržu pojavu umora. Sportska medicina kaže da se nikada ne smije istezati mišić koji nije ugrijan jer se stvara kontra efekt. Istezanje treba odraditi nakon treninga, a razgibavanje i zagrijavanje prije glavnog dijela treninga. Kontinuirano trčanje možeš zamijeniti intervalnim trčanjem mijenjajući intenzitet po minutama'', savjetovali su joj stručnjaci fitness treneri

Takvi treninzi ujedno su ponuđeni svakome tko želi smršavjeti u sklopu Mršavimo zajedno kluba u rubrici 'Moj trening'. Tu svakako možeš odabrati napredni ili osnovni tip tjelovježbe prema svojim predispozicijama ili isprobati nekoliko navedenih jednostavnih primjera. Učlani se i doznaj više!

Primjeri intervalnih treninga

Stručnjaci kojima i ti unutar Kluba možeš postaviti pitanje u vezi prehrane i tjelovježbe ili možeš zatražiti podršku u održavanju motivacije prilikom procesa zdravog mršavljenja, predložili su članici Kluba intervalni trening trčanja kako bi, osim uz prehranu, na brži i uspješniji način gubila suvišne kilograme:

  • Zagrijavanje, trčanje 5 minuta srednjim tempom, 5 minuta visokim tempom. Ponoviti 3 puta. Istezanje.
  • Zagrijavanje, visoki tempo 4 minute, 1 minuta laganog trčanja. Ponoviti 5 puta. Istezanje.
  • Zagrijavanje, trčanje 5 minuta laganim tempom, 1 minutu brzim tempom, 5 minuta laganim tempom u ukupnom trajanju 35 min. Istezanje.
  • Zagrijavanje, trčanje 3 minute visokim tempom, 1 minuta pauze. Ponoviti 6 puta. Na kraju lagano trčanje 10 minuta. Istezanje.

Ako trebaš savjet stručnjaka i želiš mršavjeti prema uravnoteženim jelovnicima koje su za tebe pripremili nutricionisti, učlani se u Mršavimo zajedno klub!

Doznaj koje su blagodati trčanja na stubama.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.