Svjetski dani su simbolični kako bi se prisjetili nečeg važnog i nerijetko nečega što trebamo zaštititi. Mi se zalažemo da cheesecake zaštitimo zbog njegovog okusa te proslavimo ovaj dan ovim slasnim desertom.
Recept za keto cheesecake brownie
Recepti bez brašna i s minimalnim udjelom ugljikohidrata sve su popularniji zbog trendi proteinskih dijeta, a to znači i da kreativci djeluju i iznalaze načine kako da osmisle ukusne slastice s propisanim namirnicama. Donosimo ti jedan takav recept, koji ćeš vjerujemo sačuvati u svojoj arhivi.
Sastojci:
Prva smjesa za brownie:
- 1/2 šalice čokolade bez šećera
- 8 žlica maslaca
- 3 velika jaja
- 1/4 šalice zaslađivača po želji (npr. brezin šećer)
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Druga smjesa za cheesecake:
- 230 g punomasnog kremastog sira
- 1 veliko jaje
- 3 žlice šećera (eritritol ili ksilitol)
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih. Podmaži posudu za pečenje s uljem ili stavi papir za pečenje. Odloži sa strane. Staviti na stranu.
- Za smjesu za brownie: U zdjeli srednje veličine pomiješaj čokoladu i maslac. Otopi u mikrovalnoj pećnici ili na pari i dobro izmiješaj. U drugoj zdjeli pomiješaj jaja, šećer i vaniliju. Miksaj dok smjesa ne postane lagana i pjenušava. Polagano ulij otopljenu čokoladnu smjesu u zdjelu i dobro izmiksaj. Ulij tijesto u pripremljenu posudu za pečenje.
- Za smjesu od sira: U zdjeli srednje veličine pomiješaj krem sir, jaje, sladilo i vaniliju. Umuti mikserom dok smjesa ne postane lagana i pjenušava. Prelij kremu od sira po onoj za brownie.
- Peci 35 minuta ili dok čačkalica umetnuta u smjesu ne izađe čista iz nje. (Ako ti se rubovi zapeku prije ostatka kolača, pokrij ih folijom.
- Ohladi kolač desetak minuta i izreži na osam komada. Pusti da se ohladi do kraja i uživaj.