Dijeta Dijetni savjeti 21. siječnja 2024.

Riješite se omraženog sala oko struka u samo šest dana

Foto: Pexels
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Smeta vam kod isprobavanja uskih traperica, treba puno vremena i treninga da se skine, a ako je i genetika dala svoj doprinos, salo oko struka postaje problem. Probajte ovih šest prirodnih trikova za borbu protiv tih nemilosrdnih nakupina.

Koliko vam se puta dogodilo da se ujutro pogledate u ogledalo i sviđa vam se što vidite, a već poslijepodne ili navečer primjećujete kako vam je trbuh gotovo dvostruko veći?

Razlog za to su vaše dnevne navike koje izazivaju nadutost, a time i vizualno povećavaju trbuh. Ako želite u samo šest dana smanjiti masne naslage oko struka i uskočiti u omiljeni komad odjeće bez straha, pridržavajte se sljedećih pravila.

Smanjite unos soli

Sol jelu daje bogatiji okus, ali ovaj začin zadržava vodu u tijelu, što uzrokuje osjećaj nadutosti, a time i povećava tvoj trbuh. Dakle, slane grickalice i brza hrana zabranjeni su tijekom sljedećih šest dana.

Možda te zanima... Dokazano - ovaj režim vježbanja najbolje briše salo s trbuha Fitness

Smanjite unos ugljikohidrata

Bijeli kruh za doručak, riža ili tjestenina za ručak mnogima su dio svakodnevne prehrane. Ali ove namirnice prepune su ugljikohidrata, te nisu prijatelji vaše linije ni trbuha i zato ih izbacite iz prehrane. Za doručak radije jedite hranu bogatu proteinima poput jaja i sira, a za ručak naglasak stavite na povrće ili rižu, pripremte integralnu. Ako ipak ne možete izdržati bez kruha, konzumirajte onaj integralni.

Zaboravite na mlijeko

Intolerancija na laktozu može izazvati probleme s probavom i snažan osjećaj nadutosti. Ako niste sigurni da spadate u ovu grupu, probajte barem na šest dana izbaciti mlijeko iz prehrane. Kavu obogatite sojinim ili bademovim mlijekom, a umjesto čaše mlijeka popijte jogurt.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Birajte voće

Iako je voće zdravo, neki od ovih ukusnih plodova mogu izazvati nadutost. Jabuka, kruška ili dinja vrlo su ukusni plodovi, ali teže ih je probaviti, pa mogu izazvati plinove. Zato radije birajte citruse poput limuna i naranče, kao i bobičasto šumsko voće.

Recite ‘ne’ ljutim začinima

Ljuti začini potiču izlučivanje želučane kiseline, što može izazvati nadimanje i tvrd trbuh. Iako su oni zdravi, preskočite ih na šest dana, a radije posegnite za laganijim začinima poput bosiljka, origana, majčine dušice i sl.

Izbacite ŠAP

ŠAP je skraćenica za tri stvari koje vaše tijelo nikako ne voli – šećer (rafinirani), alkohol i pržena hrana nisu prijatelji linije i zato ih, ako želite ravan trbuh, svakako trebate izbjegavati.

Možda te zanima... Slobodno navali: Ova hrana će ti 'obrisati' salo na trbuhu! Dijeta

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.