Fitness Vježbe za ravan trbuh 19. lipnja 2017.

Dokazano - ovaj režim vježbanja najbolje briše salo s trbuha

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U borbi s viškom kilograma nisu sve zone podjednako problematične. Svatko tko je išao (ili ide) ovim putem sigurno zna koliko tvrdoglavo može biti salo na trbuhu. Srećom, znanstvenici su pronašli najbolje rješenje.

Masne naslage na trbuhu su više od estetskog problema. Zbog svog položaja i činjenice da okružuju nekoliko važnih organa, mogu biti opasne po zdravlje.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Usporedba četiri režima

Studija objavljena u magazinu Journal of Sports Medicine and Physical Fitness provedena je na dvije grupe ispitanika koji su 4 puta tjedno vježbali prema različitim režimima. Prva grupa je četiri puta tjedno izvodila vježbe snage i statične vježbe. Druga skupina vježbača je dva puta tjedno radila statične vježbe, a dva puta tjedno intervalni trening visokog intenziteta.

Kako dizati utege i što jesti da bi se kilogrami topili?

Skupina koja je odrađivala intervalne treninge visokog intenziteta izgubila je više kilograma, ali i više centimetara u struku. Bonus je svakako i povećanje izdržljivosti i kapaciteta pluća, piše Women's Health.

Što će se dogoditi ako svaki dan 5 minuta stojiš u plenku?

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.