Dijeta Dijetni savjeti 19. kolovoza 2017.

Prva navika koju svakako moraš promijeniti ako želiš smršavjeti

Struk_1
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Dobro je poznato kako emocionalno stanje može utjecati na tjelesnu težinu, a gubitak tjelesne težine ne ovisi samo o fizičkoj aktivnosti i planu prehrane. Ponekada je potrebno mijenjati vlastiti stav, a ne samo jelovnik.

Ako je tvoja trenutna misija gubitak kilograma, zaista je važno da odbaciš negativan stav i promijeniš način razmišljanja. Možda zvuči suludo, ali to da kako gledaš na sebe utječe i na mršavljenje ima čak znanstveno uporište. Naime, istraživanja su pokazala da tvoj način razmišljanja može utjecati na smanjenje ili povećanje struka.

Vaga1 Možda te zanima... 5 znakova da tvom tijelu odgovara težina koju imaš i da se bespotrebno mučiš s dijetama Dijeta

Zašto je važno biti svjestan svojih prednosti?

Prema znanstvenoj studiji s Harvarda koja je pratila 84 žene koje žele smršavjeti, polovici njih je rečeno kako njihovi fizički zahtjevni poslovi ispunjavaju uvjete za ostvarivanje cilja u programu mršavljenja, dok drugoj polovici nije rečeno ništa o njihovoj trenutnoj razini aktivnosti i potrošnji kalorija. Nakon mjesec dana, istraživači su otkrili kako je unutar grupe žena kojoj je rečeno da je ono što rade dobro za njih, više od 60 posto njih izgublio tjelesnu masu i smanjilo omjer struka i bokova. Zanimljivo je da zapravo nisu ništa značajno promijenile u svojim stvarnim fizičkim navikama i gotovo neznatno izmijenile jelovnik.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock
žena Možda te zanima... Anticelulitna dijeta bogata vitaminom C u trajanju od pet dana Dijeta

Druga skupina kojoj nije rečeno ništa pozitivno na početku samog istraživanja, s druge strane, bilježila je puno lošije rezultate. Stoga i ova studija pokazuje da način na koji razmišljamo o sebi i postajemo svjesni svojih prednosti, utječe na gubitak kilograma puno više nego sama hrana. Um na neki način i oblikuje naš jelovnik te ovisno o tome koliko smo zadovoljni sobom, pazimo i na to što ćemo unositi u svoj organizam. 

Možda te zanima... Celebrity dijeta s voćem, povrćem i piletinom Dijeta

Ako razmišljaš na način da je teško izgubiti kilograme, to će stvarno i biti jako teško jer nećeš posvetiti vrijeme sebi i svome tijelu. Ponekad je potrebno da kažeš sama sebi: "Ja nisam debela" i odlučiš se na promjenu životnog stila, a ne sebe same. Potrebno je iz glave izbaciti sliku idelanog tijela i savršene žene te osvijestiti što ti želiš te što bi tebe učinilo zadovoljnom. Tek kada stvoriš taj pozitivan stav o svom tijelu i promjenama koje ti želiš u svom životu, promijenit ćeš loše navike s kojima si dobivala na težini. Stoga je prva navika koju moraš promijeniti ujedno i prvi korak, a to je da počneš razmišljati pozitivno i cijeniti samu sebe. 

Možda te zanima... Lubenica-dijeta za 15 dana 5 kg manje: Prednosti i nedostaci Dijeta

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.