Dijeta 11. prosinca 2015.

Uz ovih 5 savjeta imat ćeš super liniju

Med-Kruh
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako imaš snažnu želju za nekom hranom koja ti je u jelovniku za mršavljenje zabranjena, ponekad, primjerice jednom u dva tjedna, možeš ugoditi toj svojoj želji, a onda grižnju savjesti ublažiti s dvadeset sklekova

Donosimo ti pet savjeta za uspješnije mršavljenje u novoj godini, ali imaj na umu da nema prečica i da ćeš željenu tjelesnu težinu postići samo uz uravnoteženu i osmišljenu prehranu te umjereni režim vježbanja, kojeg se moraš pridržavati tijekom cijele godine da bi tvoje mršavljenje bilo uspješno i sigurno za zdravlje.

Pročitaj kako Mila Elegović održava liniju tijekom cijele godine.

Saznaj zašto je švedska dijeta uzdrmala nutricioniste?

  1. Mršavi svjesno: Osvijesti stvari koje te motiviraju za mršavljenje: je li to bolji izgled, zdravlje, kondicija, više energije, zadovoljstvo, samopouzdanje... i sjeti ih se kada se suočiš s teškoćama u programu i poželiš od svega odustati.
  2. Patnja kao izazov: Na sve teškoće u programu mršavljenja gledaj kao na izazove koje trebaš svladati, a patnji daj smisao pa ćeš je lakše podnijeti.
  3. Odredi ciljeve: Ciljeve odredi prema SMART tehnici postavljanja ciljeva, imajući na umu da cilj treba biti: precizan, mjerljiv, ostvariv, stvaran i vremenski ograničen. Osim krajnjeg odredi i kratkoročne ciljeve, koji će biti kontrolne točke i pomoći ti da ostaneš na pravome putu i zadržiš stvari pod kontrolom.
  4. Redovito se važi: Jednom tjedno izvaži se i izmjeri opseg struka i, ako želiš, drugih dijelova tijela, radi procjene koliko si blizu ostvarenju svog cilja. Svaki napredak motivirat će te za daljnji napredak.
  5. Dopusti si grešku: Ako imaš snažnu želju za nekom hranom koja ti je u jelovniku za mršavljenje zabranjena, ponekad, primjerice jednom u dva tjedna, možeš ugoditi toj svojoj želji, a onda grižnju savjesti ublažiti s dvadeset sklekova.

Idealnu tjelesnu težinu  možeš izračunati na Zdravoj Kravi, ali teži tome da je postigneš uzimajući u obzir da se ne preporučuje gubitak veći od 0,5 kg tjedno.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.