Dijeta Dijetni savjeti 06. veljače 2017.

Iskustva četiri žene koje su skinule kilograme i promijenile život!

Foto: Promo
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Osim uvođenja posebnog režima prehrane i redovite tjelovježbe, podrška je neizostavan dio procesa mršavljenja. Tu se prije svega misli na podršku obitelji i prijatelja, ali i na stručnu podršku.

Da su velika motivacija i stručni savjeti imali veliku ulogu u njihovom mršavljenju pokazuju i polaznice programa "Skidaj kile", a čija iskustva donosimo u nastavku. Također donosimo jedan recept iz njihovog programa.

Skini kilograme i postani fit uz pomoć stručnjaka!

Mirjana je nakon odluke o mršavljenju otrčala nekoliko utrka na 5 km, 10 km,...

Mirjana (48) je za Zdravu Kravu ispričala kako je popriličan broj godina živjela potpuno pasivno, do te mjere da je došla u situaciju da joj petominutna šetnja do dućana uzrokuje upalu mišića u nogama. Kaže kako je u tim godinama nabacila i nezavidan višak kilograma koji su je "stiskali i još više potencirali neaktivnost". Sama kaže kako je sve to bilo popraćeno i sveopćim osjećajem bezvoljnosti i nezadovoljstva, a da joj je hrana bila utjeha, ono malo trenutaka u danu kad se osjećala na miru i ispunjeno.

 | Author: Promo Foto: Promo

U nastavku pročitaj kako je Mirjana odlučila smršaviti i kako joj je to uspjelo:

"Početkom 8. mjeseca dok su svi na moru, ja sam krenula… štreberski sam se pridržavala uputa i odrađivala treninge kako su dolazili, jedan za drugim. Ono što me najviše iznenadilo jest to koliko mi nije bilo teško. Podrška i stručnost cijelog tima "Skidajkile" su bili nevjerojatni i za mene nešto bez čega bi mi mršavljenje bila naučna fantastika - moguće, ali zapravo vrlo nevjerojatno. Svaki je trening bio složen upravo tako da me uvijek gurne još malo naprijed, ali da me ne ubije. Svaka poruka podrške ili savjet su došli točno u onom trenutku u kojem je trebalo. Kad god bih osjetila da padam i gubim volju, otišla bih do ekipe u "Skidajkile" i tamo bi me svi ponovno motivirali svojim opuštenim, ali ozbiljnim pristupom, svojim pozitivnim i energiziranim duhom, tako da uopće nije bilo teško ne odustati."

Iskoristi akciju minus 40 posto na program "Skidaj kile".

Osim što je tjelesnu težinu smanjila za 18 kilograma, o svojim rezultatima Mirjana navodi: "Od tada, otrčala sam nekoliko utrka na 5 km, 10 km, nekoliko kraćih i dužih trail utrka i dva polumaratona. Nisam baš brza, ali uopće nije važno. Ono što jest važno je da sam aktivna, i zadovoljna i nekako sam prebrodila prvu ozbiljnu krizu bez značajnijeg povratka kilograma. Osjećam se super".

 Za Izabelu je cilj mršavljenja bila druga trudnoća

Izabela (38) navodi kako je njena priča sa timom “Skidajkile” počela je u siječnju 2016. g. kao priznanje da ne može dalje bez stručne pomoći. Tvrdi kako je imali niz problema, od viška kilograma, probavnih problema pa do povećavaja kilograma nakon svake dijete i apsolutno nikakve kondicija. Izabela je pokušala uz raznorazne dijete skinuti kilograme, naravno gladovanjem bez vježbanja. U dvije godine uspjela je skinuti i održati svega 6 kilograma. Tada je odlučila doći u "Skidajkile" na razgovor s Mirnom te nije imala puno očekivanja. Pročitaj što ona kaže o svom iskustvu s gubitkom kilograma:

"Sjećam se Mirninih riječi da moramo imati cilj koji će nas motivirati. To sam i imala - druga trudnoća. Da li je to dovoljno? Da bih krenula s drugom trudnoćom morala bih imati indeks tjelesne mase najviše 30, a moj je bio 37. Dakle, morala sam skinuti najmanje 17 kilograma. Izgledalo je nemoguće da toliko kilograma koje sam godinama skupljala, sama skinem do svoje četrdesete. Dala sam si šansu i slijepo pratila sve savjete koje mi je Mirna dala. Kao štreber pazila sam na prehranu, imala svakodnevnu aktivnost i redovite treninge."

 | Author: Promo Foto: Promo

Izabela priznaje da su treninzi teški, ali su zabavni i izvedivi te su stoga dali rezultate, Osim toga veoma joj se svidio tim ljudi s kojima je radila pa kaže: "Ekipa je odlična, upoznala sam puno dragih ljudi, dobila i dodatnu podršku. Sigurna sam da ću i nakon ove avanture s nekima ostati u kontaktu. Nutricionistički savjeti bili su mi od velike pomoći. Bit će mi lakše primjenjivati naučeno, vjerojatno i u trudnoći jednog dana. Zavoljela sam vježbanje i jedva čekam svaki trening. Vrlo brzo su se vidjeli rezultati ne samo u kilaži, već i odličnoj probavi. Ponosno mogu reći da sam nakon 6 mjeseci skinula 29 kilograma i 4 konfekcijska broja, a dobila puno više - kondiciju, energiju, sreću i samopouzdanje."

Saznaj više o programu mršavljenja.

Ana je nakon mršavljenja popravila svoj život i pobijedila dijabetes

Ana Mikulec (32) kaže kako je dugo unutar sebe slušala sama svoj glas koji mi je govorio: promjena, promjena, promjen, ali ga je sustavno ignorirala. Dodaje kako je nakon stresnog radnog dana najlakše baciti se na fotelju, upaliti TV, otvoriti čokoladu i čips ite tako provesti ostatak dana. Priznaje kako je i kod nje sve to išlo tako mjesecima, vagu je izbjegavala iako kaže da su joj već koljena i odjeća jasno dali do znanja da je prešla svaku granicu. Dobila je 10 kilograma u godinu dana. Navodi kako joj je nažalost otvaranje frižidera bilo terapija i strategija za utaživanje emocionalne gladi, nastale stresom i dugotrajnim nezadovoljstvom na poslu. Lako je upasti u začarani krug inertnosti, fotelje i loše prehrane. Ipak stigao je trenutak kad joj unutarnji glas postao toliko jak da dalje više nije mogla na isti način. U nastavku pročitaj kako je Ana odučila donijeti odluku o promjeni:

"Otišla sam na godišnji odmor, otputovala daleko preko bare i tu su se stvari počele same od sebe slagati u glavi - promjena se mora dogoditi! Dala sam otkaz bez da sam imala drugi posao na vidiku, ošišala dugu kosu i na preporuku drage mi sestrične Davorke kontaktirala "Skidajkile2! Javila mi se preljubazna mlada dama Mirna koja mi je strpljivo sve objasnila, dogovorile smo početak programa i puna entuzijazma krenula sam u nove pobjede! Početak nije bio lagan, ali nakon 2-3- tjedna stvari počinju sjedati na svoje. Počinju se vidjeti prvi rezultati i to mi je dalo novu energiju i elan da nastavim jednako ustrajno i odgovorno prema sebi i dalje."

Ana o samom programu kaže kako je jedinstven jer obuhvaća stručna predavanja, svakodnevnu podršku, tretmane, kontrolu prehrane i ono najvažnije vježbanje sa trenerom 1 na 1 koji pomno prati napredak i postavlja izazove, koji uistinu daju rezultate. Nakon 9 tjedana, Ana je izgubila 9 kilograma i 8 posto masnog tkiva. "Da ne bi bilo zabune, ovim programom se nešto i vraća  Vratila sam samopouzdanje, vratila mi se energija, vratio mi se bezbrižan san i vratila sam poletnost koju sam ostavila tamo negdje nekoliko godina ranije. Sve to ne bi bilo moguće bez "Skidajkile" tima koji su mi u svakom trenutku radosti bili tu da se sa mnom vesele, ali i slabosti da me podrže i motiviraju kada sam padala. Tim trenera su sve redom mladi i obrazovani stručnjaci u svom području, koji se predaju svakome polazniku i izvlače iz nas i više nego što uistinu mislimo da možemo", tvrdi Ana. 

Ana je u međuvremenu pronašla novi posao, kaže da radi punom parom i jako je zadovoljna te poručuje: " Ne bojte se uzeti stvar u svoje ruke i donijeti odluku za sebe! Program "Skidajkile" je moja odluka i to jedna od boljih koje sam donijela. Možete li si tako nešto ne priuštiti?"

Na kraju je naglasila kako je skidanje kilograma imalo veliki značaj i za njeno zdravlje jer joj je prije šest godina bio dijagnosticiran predstadij dijabetesa tipa 2 tj. inzulinska rezistencija. Kako nikako nije pristala na lijekove i takvu vrstu terapije, stanje je ostalo nepromijenjeno. No, nakon mršavljenja otišla je na redovan sistematski pregled i nalaz inzulinske rezisrtencije je odličan, odnosno više nema tu dijagnozu te je izašla sam iz rizicne skupine.

 | Author: Promo Foto: Promo

Svaki dan donosi novi izazov-novu pobjedu.

Trenerica Kristina u "Skidajkile" kaže kako nastoje s polaznicima dan po dan, tjedan po tjedan sitnim koracima do cilja. Kaže kako je važno da su polaznici ustrajni u onome što oni propagiraju, a to je zdrav život. "Vježbati i zdravo se hraniti. Ne gladovati-redovito jesti! I dobri rezultati su uvijek tu. Naši kandidati u prosjeku gube 5 kilograma mjesečno", kaže Kristina. U nastavku donosimo jedan recept iz programa "Skidaj kile"

Musaka od kelja: Narezati kelj na trakice i skuhati u slanoj vodi cca 10 minuta. Luk popržiti na malo maslinovog ulja i dodati mljeveno meso, malo sojinih ljuskica (da pokupe vodu) pa popržiti malo.U čašu staviti malo vode i u to malo koncentrata rajčice, sol, papar. Uliti na meso i malo još dinstati (ukupno 10 min). Pomiješati dva žumanjka s malo jogurta i peršinom i staviti malo soli. U posebnoj posudi izmiksati dva bjelanjka (na otprilike 250 g mesa idu dva jaja). Sve zajedmo pomiješati zajedno, posljednje bjelanjke umiješati i istresti u nauljenu vatrostalnu posudu i zapeći 40 min na 200 stupnjeva.

Ostale fine recepte pronađi ovdje.

Iskoristi akciju minus 40 posto na program "Skidaj kile".

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      elenaggg

      Tablete za mršavljenje - http://acaiberry900.lv Skinula sam 24 kilograma u 4 I pol mjeseca. Nisam željela uzimati nikakve pilule,ali moja kćer mi ih je dala kao dar. Izgledam bolje,osjećam se bolje.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.