Dijeta Dijete A-Ž 02. siječnja 2017.

Dijeta sa šampinjonima: Popravi izgled kože i skini kilograme

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako želiš smršaviti i skinuti nekoliko kilograma, najbolji izbor mogla bi biti dijeta sa šampinjonima jer vlakna koja oni sadrže poboljšavaju rad crijeva i pružaju osjećaj sitosti.

Šampinjoni mogu biti svojevrsna zamjena za meso, pa ako si od onih koji ne podnose osjećaj gladi, ovakav plan prehrane je za tebe idealan. Osim toga, šampinjoni su niskokalorični – 150 grama ove namirnice sadrži svega 30 kalorija!

Osim što pomoću dijete sa šampinjonima možeš izgubiti višak kilograma, ovaj način prehrane će vrlo pozitivno utjecati i na tvoj izgled, jer šampinjoni sadrže velike količine vitamina B, željeza, cinka, kalija i selena, koji hrane kožu, kosu i nokte.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Dijeta uključuje šampinjone kao zamjenu za meso 

Dijeta sa šampinjonima traje 5 tjedana, pri čemu treba paziti da se u organizam unese oko 1.550 kalorija dnevno. Način prehrane uključuje 5 porcija voća i povrća, kao i pola litre mlijeka dnevno, kako bi se organizam snabdijevao svim važnim tvarima. Najvažnije je, kada je riječ o ovoj dijeti, da se meso zamjeni šampinjonima i to nekoliko puta tjedno.

Na primjer, mljeveno meso zamijeni nasjeckanim šampinjonima kad spremaš špagete bolognese, a u rižotu koristi šampinjone umjesto piletine, gulaš možeš napraviti od šampinjona umjesto od mesa.

Također, umjesto paštete možeš koristiti domaću mješavinu tri vrste šampinjona. Da bi se tijelo opskrbilo potrebnim proteinima i bjelančevinama, potrebno je konzumirati 250 do 300 g svježih šampinjona za jedan obrok.

Dodatni savjet: Šampinjoni su na našim prostorima najzastupljenija vrsta gljiva, pa kako biste sačuvali što više hranjivih tvari u njima, nareži ih na kriške i pirjaj 5 do 7 minuta. To je sasvim dovoljno da se omekšaju i lakše probave.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.