Dijeta Dijetni savjeti 17. rujna 2019.

8 temeljnih pravila svake dugoročno uspješne dijete

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mnogi ljudi misle da je samo uz iscrpljujuće dijete moguće smršavjeti. Međutim, možeš unijeti svega nekoliko promjena u svoje navike koje će se odraziti i na tvoju liniju. Otkrivamo ti 10 najjednostavnijih načina da sagoriš kalorije.

Zeleni čaj potiče sagorijevanje kalorija. Bogat je antioksidansima, što znači da će umanjiti štetu koju naprave slobodni radikali. Pij ga do tri puta dnevno uz nekoliko kapi limuna. Ako ne voliš ili ne podnosiš zeleni čaj, probaj s čajem od đumbira.


Ljuta hrana, ako svakom obroku dodaš nekoliko ljutih papričica, možeš sagorjeti više kalorija. Naime, one sadrže kapsaicin, koji potiče tijelo da troši više energije. Ako ne voliš svježe papričice, možete dodati obrocima i mljevenu ljutu papriku.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock


Proteini, jedan od najbržih i najlakših načina da trenutno potakneš metabolizam jest da unosiš više proteina. Na svakih 100 kcal proteina koje uneseš, tijelo apsorbira svega 75, dok ostatak potroši tijekom probave. proteini također daju dulji osjećaj sitosti pa samim tim manje jedeš.

Med_I_Đumbir Možda te zanima... Super napitak sa zelenim čajem i đumbirom za mršavljenje i uži struk Dijeta Možda te zanima... Trener koji tvrdi da je za mršavljenje dovoljno vježbati 40 minuta tjedno Fitness
 

Ugljikohidrati, Osobe koje predugo izbjegavaju ugljikohidrate također imaju sporiji metabolizam. Unos ovih nutrijenata važan je zbog funkcioniranja tiroidne žlijezde, pa njihov nedostatak usporava sagorijevanje kalorija. Unosi složene ugljikohidrate u manjim dozama uz svaki obrok.


Fizička aktivnost, još jedan jednostavan način da povećaš sagorijevanje kalorija jest da se više krećeš. Što duže sjediš tijekom dana, to će ti metabolizam sporije raditi. Zato se trudi da na svakih sat vremena ili pola sata ustaneš i prošetaš nekoliko minuta, a dva do tri puta tjedno se odluči za neku konkretnu aktivnost poput teretane, trčanja ili neke grupne tjelovježbe. izvođenje kratkih i energičnih vježbi kad god imaš slobodnog vremena odličan je način da povećaš dnevno sagorijevanje kalorija i ojačaš mišiće. Zato, kad god nađeš za shodno, napravi po 20 sklekova, čučnjeva, trbušnjaka ili sličnih vježbi.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock Svaka fizička aktivnost pa tako i trčanje ima pozitivan utjecaj na zdravlje čovjeka

Trbušni mišići ovise o genetici Možda te zanima... Zašto su jaja tako dobra za mršavljenje? Dijeta Možda te zanima... 6 savjeta za mršavljenje koje treba preuzeti od Francuskinja Dijeta
 

Spavanje, osobe koje ne spavaju dovoljno imaju sporiji metabolizam. S druge strane, ako imaš dovoljno sati sna, bit ćeš tolerantnija na glukozu i moći ćeš puno bolje probavljati ugljikohidrate.


Čitanje, ako uvečer satima gledaš televiziju, trebala bi bolje rasporediti svoje slobodno vrijeme. Bolje bi bilo da nešto čitaš, jer će tako tvoj mozak biti aktivniji. Naime, on sagorijeva čistu glukozu, što znači da ćeš sagorjeti više ugljikohidrata čitajući nego gledajući kasni televizijski show.


Pravilna dijeta, ako si dugo na niskokaloričnoj dijeti, tvoj metabolizam će se prije ili kasnije usporiti. Kako bi to nadišla, na svakih četiri do šest dana uvedi dan u kojem ćeš jesti nešto kaloričniju hranu.
 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      grokeze

      Tablete za mršavljenje - https://bit.ly/2Fh1NJR Vjeruj mi, djeluje. Imam 32 godine, probala sam svega i to je jedini suplement u mojem životu, koji sam isprobala i koji stvаrno iskopao kilograme i drži me iz dalekа.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.