Za pripremu juhe od mrkve, luka, krumpira, šampinjona i ječma bit će ti potrebno 45 minuta, a može ti zamijeniti glavni obrok. Ječam se treba namočiti dan prije, a recept ti donosi portal gastro.hr
Sastojci:
- 200 g ječma (namoči ga dan prije!)
- 2 mrkve
- 1 luk
- 2 krumpira
- 250 g šampinjona
- 2,5 L povrtnog temeljca
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Priprema:
Ječam isperi pod mlazom hladne vode. Stavi ga kuhati u povrtni temeljac i pusti da se kuha oko 15 min. Mrkvu i krumpir nareži na kockice, a luk na sitno. Šampinjone na tanke trakice. Na maslinovom ulju poprži luk, dodaj mrkvu, krumpir i šampinjone, dobro promiješaj i pirjaj 2-3 min. Poprženo povrće dodaj ječmu, posoli i popapri. Kuhaj na laganoj vatri 15-20 min dok ječam i povrće ne omekšaju. Posluži toplo.
Više recepata potraži ovdje.