Zdravlje Simptomi i pomoć 15. prosinca 2016.

Završna ovogodišnja edukativna radionica "Oživi me"!

Foto: Oživi me
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Od listopada ove godine održavaju se edukativne radionice oživljavanja za građane u Zakladi Hrvatska kuća srca, a ove subote održava se završna radionica i prezentacija evaluacije kampanje Oživi me

Zaklada Hrvatska kuća srca u suradnji s Gradom Zagrebom, Gradskim uredom za zdravstvo i Studentskom udrugom StEPP od 2014. godine provodi edukativnu javnozdravstvenu kampanju „Oživi me“ u sklopu koje je educirano 2.350 osoba o kardiopulmonalnom oživljavanju.

Vježbe i edukacija učenika

Od listopada ove godine započela je provedba edukativnih radionica za građane u prostoru Zaklade, a svi predstavnici škola koju su pristupili radionicama dobili su edukativne lutke Minni Ann za daljnje vježbanje i edukaciju učenika i djelatnika škola. Završna i peta edukativna radionica bit će održana u subotu, 17. prosinca 2016. Od 10 do 12 sati u prostoru Zaklade, a nakon radionice održat će se svečana podjela diploma sudionicima radionice i podjela lutki predstavnicima škola.

10 znakova da te stres pomalo ubija!

Misija organizatora je da edukacija o oživljavanju postane dio obrazovnog programa kako bi što više građana nestručnjaka savladalo vještinu oživljavanja i bilo u mogućnosti spasiti nečiji život kada se za time ukaže potreba.

Kako prepoznati srčani zastoj?

Građani su na edukativnim radionicama imali priliku na jednostavan i njima prilagođen način naučiti kako prepoznati srčani zastoj, pravilno pozvati hitnu medicinsku pomoć, provoditi vanjsku masažu srca s umjetnim disanjem te druge postupke važne za spašavanje ljudskog života.

U Hrvatskoj svakoga sata jedna osoba umre od iznenadnog srčanog zastoja, što čini 24 osobe u jednom danu ili oko 9000 osoba godišnje. Za sada nema točnih epidemioloških podataka o preživljavanju nakon izvanbolničkog srčanog zastoja za našu zemlju, ali procjenjuje se da od 100 osoba koje dožive srčani zastoj preživi njih manje od 10. Statistika je uvijek nemilosrdna, stoga organizatori čine sve kako bi što više ljudi prošlo obuku oživljavanja i bilo u mogućnosti pomoći svojim sugrađanima.

Zaklada „Hrvatska kuća srca“ ovom se kampanjom pridružuje svjetskim inicijativama i daje svoj doprinos borbi za svaki ljudski život.

Znaš li spasiti život?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.