Zdravlje 03. listopada 2020.

Zaviri u fotopriču s Festivala zdravlja održanog u Zagrebu

Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Portal missZDRAVA, medijski je pokrovitelj Festivala zdravlja i slikom po sliku pokazuje ti kako je to izgledalo u subotu u Maksimiru!

Jutarnji dio programa za buđenje na zraku otvoren je radionicom yoge i pilatesa Mirele Anić, osnivačice i vlasnice Body & Mind franšize jer svi znamo koliko je i za fizičko i psihičko zdravlje važno redovno kretanje i vježbanje.

 | Author: Davorin Visnjic/PIXSELL Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Nakon tjelesne aktivnosti nastavilo se panelom o mentalnom zdravlju i temom „Kako ostati normalan u nenormalnim vremenima“. Na njemu su kao govornici gostovali doc. dr. sc. Zrnka Kovačić Petrović iz Klinike za psihijatriju Vrapče, Ana Čerenšek prof.psih. Mentalni Trening, Mirela Šentija Knežević zamjenica pročelnika Ureda za zdravstvo te Martina Medverec izvršna urednica portala missZDRAVA. Voditeljica panela bila je Nevena Rendeli Vejzović. Više o tome možeš pročitati OVDJE.

 | Author: Davorin Višnjić/PIXSELL Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL

Tema koja uvijek bude posebno zanimljiva je cijepljenje gdje je poseban naglasak stavljen na važnost cjepiva za gripu i pneumokok u sklopu kampanje Prevencija, a ne komplikacije, Hrvatskog farmaceutskog društva u kojem su sudjelovali doc. dr. sc. Maja Jakševac Mikša, izvršna direktorica Hrvatskog farmaceutskog društva i dr. med. spec. Dragan Soldo, liječnik obiteljske medicine.

 | Author: Davorin Višnjić/PIXSELL Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL

„Kretanje je pola zdravlja“ powered by Farmacia sportsko savjetovalište treći je panel na kojem su nam stručnjaci pokušali objasniti važnost kretanja, održavanja kilaže i prehrane u ovim za sve nas „novim vremenima“. Sudionici rasprave bili su mag. pharm. Ljerka Jurić Karoli, licencirani trener nordijskog trčanja u Trčaoni Zagreb Borna Šeremet te dr. Natko Beck. Više o tome pročitaj OVDJE.

 | Author: Davorin Višnjić/PIXSELL Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL

Pliva je na svom štandu posjetiteljima, kroz cijeli dan, omogućila savjetovanja liječnika, koja su nam svima zbog trenutne situacije onemogućena, a i dalje svakako potrebna.

 | Author: Davorin Visnjic/PIXSELL Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Nakon toga odlučili smo poslušati i prigodno predavanje „Primimo zdravlje k srcu“ o prevenciji, liječenju i svim utjecajima na čovjekov najbitniji organ – srce. U njemu su sudjelovali doc. dr.sc. Matias Trbušić, kardiolog KBC Sestre Milosrdnice i akademik Davor Miličića kardiolog KBC Zagreb. Više o tome pročitaj OVDJE.

 | Author: Davorin Višnjić/PIXSELL Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL

U pauzama od predavanja, posjetitelji su uz čaj, kavu i smoothieje sudjelovali u zanimljivim radionicama. Radionicu Sare Mešin, savjetnice bio&bio sa uvijek zanimljivom pripremom smoothieja, koje voće i povrće pomiješati i Radionicu dojenja i babyhandlinga Grada Zagreba u sklopu Nacionalnog tjedna dojenja. 


 | Author: Davorin Visnjic/PIXSELL Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL  | Author: Davorin Visnjic/PIXSELL Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Nakon pauze za ručak prvo se održala Radionica: Tehnike disanja za imunitet i raspoloženje pod vodstvom Vedrane Sunko, učiteljice yoge. U sklopu njene polusatne radionice predstavljene su jednostavne jogijske tehnike disanja koje svatko može koristiti za poboljšanje imuniteta, detoksikaciju organizma te bolje raspoloženje.

 | Author: miss ZDRAVA Foto: miss ZDRAVA

Nakon nje održana je radionica Sjedi 5 tijekom koje su se posjetitelji upoznali s pet ključnih preventivnih principa koje će im omogućiti sjedenje bez boli, a koju je održala mr.sc. Martina Mavrin Jeličić, sveučilišta profesorica i vlasnica sportsko-zdravstvenog MBS centra.

 | Author: Davorin Visnjic/PIXSELL Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Ovo je samo djelić ugodne atmosfere s Festivala zdravlja u prekrasnom ambijentu parka Maksimir u Zagrebu.

U popodnevnim satima na panel diskusiji „Kako koža reagira na stres“ powered by Eau Thermale Avene, Ducray i A- Derma saznali smo kako riješiti probleme suhe kože, atopijskog dermatitisa, seboreičnog vlasišta ili akni od prim. dr. sc. Lene Kotrulje i dipl. ing. Ivane Burulic, edukatorice za program Pierre Fabre DC. Više o tome pročitaj OVDJE!

 | Author: miss ZDRAVA Foto: miss ZDRAVA

Za zadnje predavanje na Festivalu zdravlja posjetitelji su mogli odslušati nešto više o CBD-u, na predavanju pod nazivom „CBD- eliksir budućnosti?“ powered by Issta čiji je predavač bio Vladimir Trkulja, profesor farmakologije na Medicinskom fakultetu. Tamo su saznali sve o utjecaju konoplje na imunitet i upoznali se s domaćim proizvodima od konoplje iz Istre.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.