Zdravlje Wellness 26. kolovoza 2019.

Zašto nam je nakon ljeta potreban detoks?

Foto: PR
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Naš organizam prati ritam godišnjih doba. Tijekom kasnih ljetnih mjeseci metabolizam se usporava, odnosno dolazi do promjena u inzulinskoj rezistenciji kako bi se organizam pripremio na duža razdoblja bez hrane.

Zapravo je naš organizam savršeno usklađen s okolinom. No, nama su sada hrana i piće dostupni u izobilju 365 dana u godini, a promjene godišnjih doba utječu na lučenje hormona, metabolizam i na naše raspoloženje. Naše tijelo, koje još uvijek prati ritmove godišnjih doba, s početkom jeseni pojačano skuplja masne naslage da bi se pripremilo na dolazak hladnijeg godišnjeg doba. Sada je idealno doba za temeljno čišćenje organizma od nakupljenih toksina i svega onoga što nam više ne treba da bi lakše tijekom zimskih mjeseci održali idealnu tjelesnu težinu i potrebnu razinu energije. U Termama Sveti Martin svjesni su kružne povezanosti čovjeka s prirodom. Zato su kreirali kratki detox odmor.

 | Author: PR Foto: PR

Zaroni u healthness filozofiju

Za kvalitetan detoksikacijski vikend, uzmi pauzu od svakodnevice ako dosad još nisi, i zaroni u naš Svijet zdravih užitaka. U srcu Međimurja, okružen pitoresknim brežuljcima i netaknutom prirodom smjestio se prvi healthness resort u Europi. Healthness je idealni spoj aktivnog odmora, wellness doživljaja te podizanja svijesti o vlastitom zdravlju s ciljem vraćanja ravnoteže tijela, uma i duha.

 | Author:

Posveti pažnju stanju svog organizma

Odlučiš li se konačno malo više posvetiti sebi, svome zdravlju i svoj godišnji odmor birati prema tom parametru, odaberi resort koji će u svojoj ponudi imati odgovore na sva tvoja pitanja. U LifeClass Termama Sveti Martin postoji paket QUICK DETOX RETREAT usmjeren na detoksikaciju i vraćanje ravnoteže. U sklopu paketa ćeš napraviti scan općeg stanja organizma i sklonosti određenim zdravstvenim problemima. Naš Healthness Manager će te svojim savjetima usmjeravati. Ista analiza čeka te i nakon tvog detoks vikenda.

 | Author: PR Foto: PR

Ono si što jedeš

Kada brineš o zdravlju, brineš i o onome što jedeš. Zdrave, domaće i svježe namirnice odlična su nadopuna saunama, masažama i yogi, pa je odlično ako sve nabrojeno imaš u jednom i tako ne moraš ni o čemu brinuti. Odlučiš li se za odmor u Svetom Martinu, imat ćeš svakog jutra bogati buffet doručka s lokalnim i svježim namirnicama, a svake večeri vege-detox večeru u Healthy Dining restoranu Le Batat.

 | Author: PR Foto: PR

Očisti tijelo i um u samo dva dana

Što ima bolje za čišćenje organizma od pametnog boravka u sauni? Svijet sauna koji je uključen u boravak u LifeClass Termama Sveti Martin, jedan je od brojnih načina kako možeš doprinijeti svom zdravlju na Quick detox vikendu. Dok će tvom tijelu pogodovati sauniranje, tvoj um se može odmoriti na Mindfulness meditaciji i uz detoksificirajuće vježbe disanja. Sauna, meditacija, vježbe disanja, ali i yoga te limfna masaža s aromaterapijom dio su regenerirajućeg paketa koji je osmišljen za dva noćenja.

 | Author: PR Foto: PR

I ne zaboravi na zabavne aktivnosti

Otpuštanje štetnih tvari kroz kožu otpušta se znojenjem, pa skokni u fitness centar koji možeš koristiti neograničeno. No, ne zaboravi i otpuštanje teških misli, pa iskoristi priliku za kupanje u bazenskom kompleksu The Temple of Life ili zabavu u vanjskom aquaparku MartiLandia koji će te spustiti po najnovijim toboganima. Više informacija potražite na www.termesvetimartin.com.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Avatar Maria
      Maria

      Pozdrav Prijatelji su Maria Guadalupe, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem e-pošte: (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com) Kontaktirajte putem aplikacije WhatsApp: +16014560144 za vaš zaht

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.