Zdravlje Koronavirus - simptomi, prevencija i savjeti stručnjaka 16. ožujka 2020.

Zagreb otvorio ordinacije za pregled onih koji sumnjaju na koronavirus

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL Otkriven prvi slučaj flurone u Hrvatskoj
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Grad Zagreb, nastavno na uputu Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, na lokacijama domova zdravlja na području Grada Zagreba, uspostavio je izdvojene ordinacije za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost koronavirusom.

Ukoliko sumnjaš na koronavirus, možeš doći na pregled u jedan od nekoliko punktova u Zagrebu, odnosno u trijažne ambulante, nakon kojih, ako osoblje utvrdi da postoji sumnja na koronavirus, upućena ćeš biti na testiranje u Infektivnu kliniku Dr. Fran Mihaljević. Kako prenosi 24sata, iz punktova poručuju da ih kontaktiraš prije nego što dođeš te da se tamo ne možeš testirati, već samo obaviti pregled.

Ordinacije, koje će raditi 24 sata dnevno, započinju s radom danas, 16. ožujka 2020, u 8:00 sati i to na sljedećim lokacijama:

Dom zdravlja Zagreb - Centar:

  • Avenija Većeslava Holjevca 22 - tel. 01 6598 464
  • Laginjina 16 - tel. 01 4604 199
Možda te zanima... Pogledaj koje brojeve možeš nazvati ako sumnjaš na zarazu koronavirusom Zdravlje

Dom zdravlja Zagreb - Istok:

  • Grižanska 4 - tel. 01 296 04 18
  • Hirčeva 1

Dom zdravlja Zagreb - Zapad:

  • Prilaz baruna Filipovića 11 - tel. 091 3876 591
  • Park stara Trešnjevka 3 - tel. 091 3876 000

Trijažne ambulante odvojene su od ostatka ambulante kako ne bi potencijalno zaraženi pacijenti dolazili u kontakt s drugima koji nemaju simptome. 

Možda te zanima... Psihijatrica otkriva kako izbjeći napade tjeskobe zbog koronavirusa Zdravlje

Daljnje upute za građane glase:

 

  1. Svi građani koji imaju simptome prehlade, a nisu bili u područjima koja su u većoj mjeri zahvaćena novim koronavirusom unazad 14 dana ne trebaju se javljati liječnicima-epidemiolozima, već mogu kontaktirati svog liječnika obiteljske medicine telefonom.
  2. Osobe koje su unazad 14 dana boravile u područjima koja su u većoj mjeri zahvaćena novim koronavirusom, a ne kašlju, nemaju povišenu temperaturu ili druge znakove prehlade, moraju se javiti nadležnom liječniku-epidemiologu čiji broj mogu dobiti preko županijskih centara 112.
  3. Osobe koje su boravile unutar 14 dana u područjima koja su u većoj mjeri zahvaćena novim koronavirusom, a koje kašlju i imaju povišenu temperaturu i druge znakove prehlade, imaju obvezu javiti se telefonom svom nadležnom liječniku obiteljske medicine radi daljnjih uputa ili se javiti u jednu od izdvojenih 24- satnih ordinacija, prethodno se javiti telefonom.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.