Zdravlje 09. ožujka 2022.

Vježbaj pametno u 20 minuta: Centar Zagreba bogatiji za novi boutique fitness studio

1/21
Foto: SpeedFit Boutique Fitness Studio
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ljeto nam je pred vratima, a vi ste do sada već tri puta krenuli i stali s treninzima. Krenuli ste ambiciozno s novogodišnjom odlukom treniranja tri, četiri ili pet puta tjedno u teretani, možda i pokoji uspon na Sljeme ili krug oko Jaruna, ali na kraju su vas privatne i poslovne obveze spriječili u tom planu. 

Motivaciju i fokus danas lako gubimo, teško je ostati konzistentan u planiranim aktivnostima i svaka godina nam se svede na „pripreme za ljeto“, a ljeto pak nikad ne dočekamo spremni i zadovoljni. Izgovorima možete stati na kraj, jer vježbati možete i trebate cijele godine, s novim pametnijim treningom od samo 20 minuta tjedno koji sada možete odraditi i u samom centru Zagreba u novootvorenom SpeedFit Boutique Fitness Studiju.

 | Author: SpeedFit Boutique Fitness Studio Foto: SpeedFit Boutique Fitness Studio

Revolucija u svijetu fitnessa

SpeedFit Boutique Fitness Studio razlikuje se od tradicionalnih fitness studija prije svega po tehnologiji koja se koristi tijekom treniranja. Riječ je o pametnoj njemačkoj EMS tehnologiji koja je novim oblikom treninga cijelog tijela od 20 minuta napravila revoluciju u svijetu fitnessa, a SpeedFit je jedini studio u Hrvatskoj koji ju posjeduje.

SpeedFit trening potpomognut je mišićnom elektrostimulacijom (EMS) i zamjenjuje tri do četiri konvencionalna treninga u teretani. EMS uređaj emitira bezbolne impulse u tijelo i uzrokuje 85 kontrakcija po sekundi na svim mišićnim skupinama simultano što trening čini nevjerojatno efikasnim. Najbolji dio cijele priče je što je potrebno trenirati jednom tjedno, a trening traje svega 20 minuta. „Koristimo tehnologiju u svemu (pametni satovi, pametni nakit i sl.), a sada je tu i tehnologija koja nam omogućuje efikasniji trening i trebamo ju iskoristiti da potaknemo održivu fitness rutinu od jednom tjedno. Imamo sve manje vremena u danu, a u pandemiji smo naučili da je važno biti fizički aktivan tijekom cijele godine.“ kaže Zorica Šimić, osnivačica SpeedFit-a koji je pokrenula 2020. godine.

 | Author: SpeedFit Boutique Fitness Studio Foto: SpeedFit Boutique Fitness Studio

Zvijezde i influenceri vole vježbanje u 20 minuta

Televizijska voditeljica Iva Šarić, influencerica Ana Ude, glumica Katarina Madirazza  ali i poznata trenerica iz Života na vagi Maja Čustić podržali su otvorenje drugog po redu SpeedFit studija koji se nalazi u srcu Zagreba, na adresi Varšavska 2.

„Osobe iz javnog života jako drže do svog izgleda i forme stoga su u vrlo kratkom vremenu zavoljeli SpeedFit gdje s jednim 20-minutnim EMS treningom tjedno postižu jednake rezultate kao s tri do četiri konvencionalna treninga u teretani i tako uštede puno dragocjenog vremena.“, kaže trenerica Maja Jurin.

 | Author: SpeedFit Boutique Fitness Studio Foto: SpeedFit Boutique Fitness Studio

S obzirom na to da je za fizičku spremu iznimno važna i zdrava prehrana, uz novouređeni prostor u srcu Zagreba, svi okupljeni uživali su u zdravim snackovima koje je pripremio Acai Zagreb, ali i u zdravim sokovima raznih voćnih mikseva i okusa.

Mršavljenje postaje lakše uz trenera

Bilo da se radi o prekomjernoj težini koja se nakupila u nekoj životnoj fazi ili nekoliko nakupljenih kilograma viška tijekom zimskih mjeseci, u SpeedFit-u je, uz stručni nadzor i savjete iskusnih i certificiranih trenera te vrhunsku EMS tehnologiju, tijelo moguće ponovno dovesti do željene forme. Važna razlika koja SpeedFit razlikuje od drugih oblika vježbanja je ta da EMS tehnologija omogućuje treninge bez opterećenja i prezahtjevnih vježbi što smanjuje rizik od ozljeda kod osoba koje nisu ranije vježbale redovito. Osobni trener je uvijek prisutan, daje smjernice i potiče pravilnu i zdravu prehranu te prati napredak putem dijagnostičke vage. Sve to zajedno čini SpeedFit trening mnogo efikasnijim, a samim time proces mršavljenja lakšim.

 | Author: SpeedFit Boutique Fitness Studio Foto: SpeedFit Boutique Fitness Studio

„Za dolazak na trening nije potrebno ništa osim dobre volje. Sve drugo imamo osigurano u studiju - odijela, ručnike, čarape, pa čak i besplatan proteinski shake nakon treninga. Jednim klikom u aplikaciji možete svratiti na trening doslovno s ulice, bez puno planiranja i par torbi opreme, i nakon toga neometano nastaviti dan“, kažu iz SpeedFit-a te ističu kako je probni trening besplatan, a na sve treninge moguće se naručiti i putem SpeedFit web stranice i njihovog online kalendara treninga.