Zdravlje 05. travnja 2022.

Nakon gubitka 150 kg, bila je očajna zbog viseće kože, rješila je i to, pogledaj!

Gubitak kilograma
Foto: screenshot: tlc uk Anna se bori s viškom kilograma još od svoje četvrte godine, ali uspjela je doći do svoje željene težine
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Za mnoge bi gubitak kilograma bio uspjeh sam po sebi, no Amerikanka Anna morala se suočiti s viškom kože zbog kojeg je osjećala sram.

Anna (28) iz New Jerseyja bori se s viškom kilograma još od svoje četvrte godine što je rezultat njezinih medicinskih problema. Bila je na granici dijabetese, a imala je i probleme sa štitnjačom. Nijedan doktor joj nije mogao pomoći što je za nju i njenu majku bilo frustrirajuće. Čak je i prije osmog razreda osnovne škole išla u kamp za pretilu djecu te je i tamo dobila na težini. Stanje se pogoršalo kada je umrla njena baka te je počela još više jesti kako bi se utješila. Zbog težine su joj se često rugali vršnjaci u školi što je utjecalo na njezine prehrambene navike.

Osjećala je bol

Imala je najviše 215 kilograma što je za nju bilo fizički, emocionalno i mentalno bolno. Često se zbog toga skrivala i izbjegavala je ljude. No, sve se promijenilo kada se nakon završetka srednje škole odlučila za operaciju podvezivanja želuca. "Gubitak težine je isprva bio spor, ali hodanje je pomoglo da se ubrza", rekla je Anna. Gubitak kilograma joj je dao novu dozu samopouzdanja i nije se više trebala pretvarati da je zločesta osoba kako bi je ljudi ostavili na miru te je sklopila nova prijateljstva.

U međuvremenu je dobila i kćer koja joj je bila glavni poticaj za gubitak kilograma. Deset godina nakon operacija došla je do svoje željene težine od oko 60 kilograma. Ali, Anna se suočila sa novim problemom, viškom kože, zbog kojeg se osjećala odvratno i zbog kojeg je zamrzila svoje tijelo. "Koliko god vježbala i pazila na prehranu, ne mogu se riješiti tog viška kože. Nakon toliko uloženog truda, to me i dalje podsjeća na onu osobu koja sam bila", priznala je Anna. 

Uklanjanje viška kože | Author: screenshot: tlc uk Foto: screenshot: tlc uk Uklanjanjem viška kože Anna sada može uživati u životu i biti osoba koja je oduvijek htjela biti

Uklanjanje viška kože značajno je pomoglo

Osim što taj višak kože za nju stvara emocionalnu i psihičku bol, Anna smatra da to utječe i na njezinu kćer jer ne može s njom raditi zabavne stvari poput odlaska na bazene. "Tijelo mi izgleda izdeformirano i želi se riješiti tog viška", odlučila je Anna te je kirurški odstranila višak kože što joj je značajno pomoglo. "Sada napokon mogu biti osoba koja sam oduvijek htjela biti i moj život će biti bolji jer se osjećam bolje", rekla je.

Tijekom procesa gubitka kilograma otkrila je da voli kuhati i jesti zdravu hranu pa će na tome raditi i upisati školu za kuhare. Također smatra kako je najbolja stvar ove promjene to što će moći uživati u raznim aktivnostima sa svojom kćeri. 

Abdominoplastika i liposukcija

Uklanjanje viška kože uključuje niz postupaka oblikovanja tijela koji se izvode nakon velikog gubitka težine kako bi se riješili suvišni nabori kože na rukama, nogama, trupu i/ili stražnjici. Njezino rješavanje može dramatično poboljšati samopouzdanje osobe, ali i pomoći da lakše vježba i da joj bolje pristaje odjeća. 

Abdominoplastika je metoda pomoću koje se zateže koža čitave trbušne stijenke. Kako bi se odstranila optimalna količina suvišne kože, mjeri je se prije samog zahvata i preciznim crtežom se označavaju orijentacijske točke. Postoperativni oporavak nakon abdominoplastike je individualan i najčešće traje oko dva tjedna. 

Nakon nekoliko mjeseci, kada najzahtjevnija faza oporavka prođe, moguće je napraviti određene manje korektivne zahvate pomoću kojih se još neki detalji dodatno oblikuju, kako bi se postigao maksimalan efekt. Jedan od takvih zahvata jest i liposukcija trbuha, struka te slabinskog dijela s kojom se može postići dodatno poboljšanje izgleda. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.