Zdravlje 12943 prikaza 06. rujna 2016.

Trebaš li se zabrinuti zbog bolova u zglobovima i mišićima?

Zglob_1
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Bolni i natečeni zglobovi ujutro, brzo zamaranje, gubitak apetita, pojačano znojenje, osjećaj kao da te hvata gripa znakovi su koje ne treba zanemarivati.

Reumatoidni artritis je kronična bolest koja može dovesti do trajnog oštećenja zglobova, što značajno remeti svakodnevni život oboljelog. 

U ranom stadiju bolesti prisutni su povremeni bolovi u mišićima, posebno ramena, ukočenost zglobova šaka i ručnih zglobova bez vidljivih otoka. Smatra se da nakon dvije godine trajanja bolesti više od 60 posto bolesnika ima nepovratno oštećenje zglobova. 

Osim zglobova, ova bolest može zahvatiti i druga tkiva i organe, a manifestira se pojavom reumatoidnih čvorića, slabokrvnošću, upalom plućne ili srčane maramice, oštećenjem perifernih živaca… Reumatoidni artritis se češće javlja kod žena, posebno između četvrtog i šestog desetljeća života. Žene obolijevaju tri puta češće nego muškarci. 

Pročitaj koja hrana se preporučuje kod artritisa!

  • Default avatar -
    Mate78

    Ma od kada koristim acuraflex kapsule i kremu nemam više problema s bolovima u zglobovima. Naravno da se treba zabrinut, ipak je to naše zdravlje. Često ignoriramo male bolove, ma proći će, to je ništa... Treba pravovremeno reagirati i saznati u čemu je problem.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.