Zdravlje 17. listopada 2024.

Tragično preminuli poznati pjevač i bivši član One Directiona Liam Payne dugo se borio s ovisnostima i depresijom

Foto: instagram/liampayne Britanski pjevač i bivši član One Directiona, Liam Payne (31) pronađen je mrtav
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Britanski pjevač i bivši član One Directiona, Liam Payne (31) pronađen je mrtav u dvorištu hotela u Buenos Airesu, prenose argentinski mediji.

Payne je navodno pao s trećeg kata u dvorište hotela, a liječnici su mogli samo konstatirati njegovu smrt. Za sada nema informacija je li pao slučajno ili namjerno.

Nekoliko trenutaka ranije osoblje hotela je prijavilo policiji "agresivnog muškarca koji je pod utjecajem droga ili alkohola".

"Nažalost, imao je ozljede nespojive sa životom, morali smo konstatirati smrt, nije bilo mogućnosti reanimacije," objavila je policija za tamošnje medije.

Britanski pjevač i tekstopisac čije je izvorno ime Liam James Payne, rođen je 29. kolovoza 1993. u Wolverhamptonu u Velikoj Britaniji.

Payne je kao pjevač debitirao 2008. kada je bio na audiciji za britansku televizijsku seriju The X Factor. Nakon što je eliminiran na natjecanju, ponovno je otišao na audiciju 2010. kada je stavljen u grupu sa još četiri mladića kako bi osnovali One Direction, koji je postao jedan od najprodavanijih boy bendova svih vremena. Uz njega grupu su činili Harry Styles, Niall Horan i Louis Tomlinson.

Payne je bio poznat kao jedan od glavnih tekstopisaca u One Directionu, zaslužan kao koautor više od polovice pjesama na trećem i četvrtom albumu benda. Grupa se raspala 2016. godine, a Payne je nastavio samostalnu karijeru.

Možda te zanima... Osobna iskustva: Kako se nositi sa suicidalnim mislima? Psiha i seks

Dugo se borio s ovisnostima i depresijom

Bivši pjevač One Directiona prethodno je objasnio da je koristio alkohol kako bi se nosio s ogromnim uspjehom benda, rekavši za Men's Health Australia da je teško imati razinu slave koju su imali svi članovi benda.

“Bilo je puno ljudi u problemima s mentalnim zdravljem koji zapravo nisu dobili pomoć koja im je potrebna i mislim da je to mali problem u našoj industriji”, rekao je 2019. “Isto se s***e događa svima, to se događa od 70-ih. Znate koje su zamke i ako ste dovoljno sretni, poput mene, da se možete izvući iz tog scenarija i vratiti se u osjećaj normalnosti, onda znate da je malo drugačije".

"Bio sam pijan dosta vremena jer nije bilo drugog načina da shvatim što se događa", rekao je. "Mislim, bilo je zabavno. Imali smo apsolutnu eksploziju kao bend, ali bilo je određenih dijelova gdje je jednostavno postalo malo toksično".

U epizodi podcasta The Diary of a CEO iz 2021., Payne je rekao da je doživio suicidalne misli kada je bio u bendu. 

"Brinuo sam se koliko će daleko biti moje dno", rekao je. "Gdje je za mene dno? Ja to jako dobro skrivam. Nitko to nikad ne bi vidio... Postoje neke stvari o kojima definitivno nikad nisam govorio. Bio je to stvarno ozbiljan problem i tek kad sam vidio sebe nakon toga, rekao sam 'Točno, moram se dovesti u red'".

U srpnju 2023. Payne je objavio da slavi šest mjeseci trijeznosti, rekavši obožavateljima u videu na YouTubeu da će provesti gotovo 100 dana u rehabilitacijskoj ustanovi u Louisiani.

"Jednostavno se osjećam kao da imam više kontrole nad životom i svime što mi je bježalo. Jednostavno osjećam da imam više kontrole nad tim", rekao je. "Samo sam trebao uzeti malo vremena za sebe, jer sam nekako postao netko koga zapravo više nisam prepoznavao. A siguran sam da niste ni vi. Bio sam u lošem stanju do tog trenutka i bio sam stvarno sretan što sam na neki način stao sa životom i radom".

U tom trenutku nije koristio ni društvene mreže jer mu je to pomoglo da se usredotoči na svoj oporavak. Ipak, tek kada je prisustvovao koncertu Hansa Zimmera u siječnju 2023., doživio je a-ha trenutak koji ga je potaknuo da prestane piti.

"Gledao sam ovu prekrasnu simfoniju, pio sam piće i pomislio sam, 'Znaš što? Ovo mi zapravo uopće ne služi. Ovo mi sada stvarno ne treba'", prisjetio se Payne. "I od tada nisam popio nijedno piće, a prošlo je skoro šest mjeseci, zbog čega sam uzbuđen. Definitivno mi više ne trebaju te stvari. Zabava je gotova".

Možda te zanima... Depresija prikrivena osmjehom je posebno opasna Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.