Zdravlje Prirodno liječenje 02. listopada 2019.

Tajni jezik tijela: Uzroci nastanka bolesti i tegoba s grudima

Grudi_Roza
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mogući čimbenici koji pospješuju bolest dojki je nedostatak brižne i nježne ljubavi prema sebi, dok istom obasipate druge. Uvjerenje da ništa ne zaslužujete od drugih, pa ni njihovu potporu.

 | Author: Lumen Foto: Lumen Razgovaraj sa svojim tijelom i uči od njega, poručuje Inna Segal, autorica knjige „Tajni jezik vašeg tijela“, objavljena nedavno u izdanju Lumena. U ovom priručniku autorica je abecednim redom obradila bolesti te istražila moguće psihološke uzroke zdravstvenih tegoba u svim organima i dijelovima tijela te ponudila iscjeliteljske metode. Danas ti donosimo isječak o dojkama, a u priručniku možeš naći puno više informacija o toj, ali i svim drugim tegobama. Nauči iscijeliti samu sebe i otpusti negativna vjerovanja koja te drže zarobljenom.

Riješi se destruktivnih osjećaja poput ogorčenosti, straha, depresije, ljutnje, osjećaja neuspjeha, ljubomore i očaja. Otkrij urođenu inteligenciju tijela i upotrijebi ju za postizanje zapanjujućih preobrazbi.

Desna dojka

Nikad niste na miru, uvijek ste zaokupljeni obavljanjem stvari. Sklonost radoholičarstvu. Ljudima teško kažete „ne”. Mislite da će svijet propasti ako ne učinite ono što morate. Pokušavate zadovoljiti sve oko sebe, nakon čega se osjećate rastrgani u svim smjerovima. Katkad se ponašate u skladu s arhetipom roba. Često se osjećate kao žrtva. Postavljate si pitanje: „Zašto se ovo događa baš meni?” Zadržavate bol iz djetinjstva koju ste osjetili unutar obitelji.

Osjećaj da ste preopterećeni i da su vas drugi nadjačali. Pokušavate pretjerano kontrolirati stvari kako se ne biste raspali. Lako upadate u zamku zlostavljačkog odnosa. Često je i zadržavanje bijesa usmjerenoga na muškarce i bol koju su vam nanijeli. Tuga zbog neuspjele veze. Kod osoba koje su roditelji, razočaranje i tuga jer s djecom nisu razvili odnos kakav priželjkuju.

Lijeva dojka

Teškoće u povezivanju s vlastitom ženstvenošću i problemi s prihvaćanjem ljubavi, naklonosti i dobrote. Mišljenje da ne trebate pomoć drugih zato što sve možete riješiti sami. Preopterećujete se obvezama preko granica izdržljivosti, nakon čega ste tjeskobni i iscrp­ljeni. Nemate jasne granice.

Zadržavanje osjećaja odbačenosti, srama, razočaranosti, nesigurnosti i straha. Uvijek se brinete zbog svega i svih. Duboko usađena potreba da se svidite drugim ljudima i zadovoljite ih. Duboko ukorijenjen strah od gubitka. Žaljenje zbog donesenih odluka. Živite u prošlosti i žalite što stvari nisu drugačije.

Možda te zanima... "Tajni jezik vašeg tijela": Zašto dolazi do problema sa štitnjačom i što učiniti? Zdravlje

Možda te zanima... "Tajni jezik vašeg tijela": Psihosomatski uzroci boli u koljenu Psiha i seks

Lijek

Usmjerite pozornost na svoje dojke. Cijenite li ih, volite i brinete li se o njima? Ili ih kritizirate, izvrgavate ruglu; nosite li u dojkama i prsima razočaranje, bol i sram? Stanite pred zrcalo, skinite odjeću s gornjeg dijela tijela i pogledajte svoje dojke. Usmjerite pozornost na otpuštanje kritičnosti i promatrajte ih iz novog kuta punog ljubavi i zahvalnosti.

Rukama iz dojki izvadite svu nakupljenu energiju, energetske noževe, užad ili zlostavljanje te ih bacite u zamišljenu vatru. Dopustite im da se opuste na svim razinama sve dok u dojkama ne osjetite ugodu i lakoću.

Recite: „Božanska iscjeliteljska inteligenciji, pomozi mi da iz dojki otpustim tvrdoću, razočaranje, nepovezanost s vlastitim potrebama, osjećaj odbačenosti, umor, osjećaj gubitka i ulogu žrtve, kao i sva uvjerenja, uzorke ponašanja, pozitivan i negativan naboj koji pridonose takvu stanju.” Ponavljajte riječ OČISTI sve dok ne osjetite promjenu.

Obuhvatite dojke dlanovima i usmjerite pozornost na odašiljanje zelene, iscjeljujuće i pomlađujuće svjetlosti u njih. Zatim se zagrlite usredotočujući se na pružanje ljubavi i nježnosti svojim dojkama.

Dovršite sljedeću rečenicu.

„Volim svoje dojke zato što...”

Samopregled dojki | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock Redovni samopregled pomaže u ranom otkrivanju raka dojke što znači i veća šansa izlječenja i preživljenja

Ponovite to pet puta, govoreći dojkama sve razloge zbog kojih ih volite. Razlozi mogu biti razni:

  • Moje mi dojke pružaju zadovoljstvo.
  • Zbog njih se osjećam ženstvenije.
  • Njima dojim (ili sam dojila) svoju djecu.

Recite: „Božanska iscjeliteljska inteligencijo, pomozi mi, molim te, da se volim, da se brinem o sebi i osluškujem samu sebe. Pomozi mi da uspostavim uravnotežen pogled na život i povećam svoju unutrašnju snagu te mi dopusti slobodu da budem ono što jesam. Hvala ti.”

Svaki dan učinite nešto čime ćete si pokazati brižnost i ljubav, čak i ako za to treba samo trenutak. Nasmiješite se sami sebi, dajte si kompliment, odmorite se, čitajte, plešite – radite bilo što što vam pruža zadovoljstvo.

Recite: „Božanska iscjeliteljska inteligenciji, molim te, iscijeli i regeneriraj moje dojke i sve organe povezane s njima dok ne postanu potpuno zdrave, vitalne i pune zadovoljstva. Hvala ti.”

U kojoj fazi ciklusa je najbolje pregledati grudi i kako to učiniti

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.