Zdravlje Prirodno liječenje 15. veljače 2018.

Tajni jezik vašeg tijela: Glavobolja - zašto nastaje i kako je se riješiti

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Razgovaraj sa svojim tijelom i uči od njega, poručuje Inna Segal, autorica knjige „Tajni jezik vašeg tijela“, objavljena nedavno u izdanju Lumena. U ovom priručniku autorica je abecednim redom obradila bolesti te istražila moguće psihološke uzroke zdravstvenih tegoba u svim organima i dijelovima tijela te ponudila iscjeliteljske metode.

 | Author: Lumen Foto: Lumen Danas ti donosimo isječak o glavoboljama, a u priručniku možeš naći puno više informacija o toj, ali i svim drugim tegobama. Nauči iscijeliti samu sebe i otpusti negativna vjerovanja koja te drže zarobljenom. Riješi se destruktivnih osjećaja poput ogorčenosti, straha, depresije, ljutnje, osjećaja neuspjeha, ljubomore i očaja. Otkrij urođenu inteligenciju tijela i upotrijebi ju za postizanje zapanjujućih preobrazbi.

Osjećaji, stavovi i razmišljanja koja koja uzrokuju glavobolje

Ljutnja, frustracija, osuđivanje, samokritičnost, neosviještenost, zadrtost. Ograničen način razmišljanja i otpor prema promjenama.

Preopterećenost životnim obvezama, razmišljate o prevelikom broju stvari te nosite prevelik teret na leđima. Uvijek ste nečime zaposleni ili se brinete o stvarima o kojima se nije potrebno brinuti. Perfekcionizam:

"Ako će se napraviti kako treba, mora se napraviti na moj način." Izgubljen životni smjer, zaboravljate što je doista važno u životu i usredotočujete se samo na probleme. Osjećaj da trebate kontrolirati svakoga i sve oko sebe kako biste bili sretni.

Možda te zanima... Ove namirnice mogu biti okidač tvojih migrena Zdravlje

Grudi_Roza Možda te zanima... Tajni jezik tijela: Uzroci nastanka bolesti i tegoba s grudima Zdravlje

Vježbe i mantre za uklanjanje tegoba

Usredotočite se na duboko disanje i opuštanje glave. Da biste se bolje opustili, može vam pomoći ako zategnete mišiće glave, zadržite tu napetost desetak sekundi i zatim ih opustite. Ponovite taj postupak tri do pet puta sve dok u glavi ne osjetite lakoću. Lagano zabacite glavu unatrag, udahnite i zatim polako izdahnite vraćajući glavu u početni položaj. Ponavljajte to nekoliko minuta.

Zamislite da vam je na vrhu glave poklopac koji možete otvoriti i pogledati u njezinu unutrašnjost. Što vidite kad to učinite? Je li unutra mračno ili svijetlo? Zamislite da vam se u glavi nalazi osvijetljeni globus. Ako je ugašen, upalite ga. Dopustite da se svjetlost širi cijelom vašom glavom dok se usredotočujete na duboko disanje i još se više opuštate.

Recite: "Božanska iscjeliteljska inteligencijo, želim da iz moje glave otpustiš sve frustracije koje me zamaraju, sve osude, samokritičnost, perfekcionizam i zakočenost, kao i sva uvjerenja, uzorke ponašanja, pozitivan i negativan naboj koji pridonose takvu stanju." Ponavljajte riječ OČISTI sve dok ne osjetite promjenu.

Možda te zanima... "Tajni jezik vašeg tijela": Zašto dolazi do problema sa štitnjačom i što učiniti? Zdravlje Možda te zanima... "Tajni jezik vašeg tijela": Psihosomatski uzroci boli u koljenu Psiha i seks

Ako možete, legnite na krevet. Dopustite svim mišićima glave i lica da se opuste. Zamislite da vam glava nema nikakvu težinu. Dopustite si da se usredotočite na žute i bijele zrake svjetlosti koje vas potpuno oslobađaju napetosti i stresa nakupljenoga u glavi. Zatim nježno zapjevušite „IIIII”, dopuštajući vibracijama da vam još više razbistre um. Nakon toga počnite se usredotočivati na donošenje odluka. Vidjet ćete da su vam ideje i odluke postale jasnije, kreativnije i preciznije.

Recite: „Božanska iscjeliteljska inteligencijo, omogući mi, molim te, da se otvorim prema novim idejama, iskustvima i načinima razmišljanja. Pomozi mi da postanem fleksibilniji/fleksibilnija, svjesniji/svjesnija i jasniji/jasnija u smislu odluka koje moram donijeti.”

Recite: „Božanska iscjeliteljska inteligencijo, molim te, iscijeli i regeneriraj moju glavu i mozak do njihova potpunog zdravlja, vitalnosti i zadovoljstva.”

  • Nezdrave emocije na kojima trebate poraditi: osuđivanje, kritičnost, osjećaj preopterećenosti, zabrinutost
  • Zdrave emocije na kojima trebate poraditi: jasnoća, mir, opuštenost, sreća.
  • Boje s kojima trebate raditi: indigo, zelena, bijela, žuta.

Pet neobičnih vrsta glavobolja

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.