Zdravlje Zdravlje žena 08. kolovoza 2018.

Smiješ li se kupati u moru i bazenu ako si trudna?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Iako se plivanje preporučuje kao idealna aktivnost za trudnice, često se postavlja pitanje oko potencijalnih opasnosti koje prijete iz morske ili bazenske vode

Vrućina i izlaganje suncu neće štetiti bebi nego trudnici.

Štetnost UV zraka, mogućnost opeklina i dehidracije razlog su potrebe boravka u hladu od 10-16 sati. Plivanje u čistom moru je dozvoljeno ako je nalaz i status trudnoće uredan, odnosno nema dijagnoze prijetećeg pobačaja ili prijevremenog poroda.

žena more ljetovanje Možda te zanima... Smijete li se kupati u moru ako imate mjesečnicu? Zdravlje

To je zdrava i korisna aktivnost koja se preporučuje neovisno o tome koliko je trudnoće. Trudnice bi trebale pripaziti i na to da more ne bude prehladno kako ne bi doživjele temperaturni šok. Osim toga, treba pripaziti i na udobnu obuću kako se trudnica ne bi slučajno poskliznula na mokroj podlozi.

Možda te zanima... Za ljetne viroze "krivi" su enterovirusi koji vrebaju i u bazenima Zdravlje

Što se tiče bazena, dvojbeni su zbog čistoće vode i osobne higijene drugih ljudi. Kupanje u bazenu, koji koristi velik broj ljudi, općenito se ne preporučuje ženama jer su vrlo česte genitalne upale nakon korištenja. Idealni su bazeni u kojima je voda besprijekorno čista i ne koristi ih mnogo ljudi.

Kako ostati fit u trudnoći?

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.