Zdravlje Zdravlje žena 24. rujna 2018.

Shannen Doherty opisuje kako proživljava remisiju nakon raka dojke

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Glumica Shannen Doherty, nezaboravna Brenda iz teen serije Beverly Hills, 2015. godina dobila je karcinom dojke s kojim se borila posljednje tri godine. Za Good Morning America ispričala je što joj bolest sve donijela.

"Borba s rakom pomogla mi je da budem bolja glumica, a također mislim da me učinila boljim ljudskim bićem. Bolest ruši sve zidove koje čovjek sagradi unutar sebe, kao i sve ono što ti je život nametnuo", rekla je glumica.

Shannen je dijagnozu dobila 2015. godine i to nakon što je tužila svog poslovnog menadžera da nije redovito plaćao premije za njezino zdravstveno osiguranje. U tužbi je istaknula da je radi toga kasnije dobila potrebnu medicinsku skrb. 
 

Glumičino liječenje uključivalo je kemoterapiju, zračenje i operaciju, a podijelila je puno detalja o tim  procesima s fanovima na Instagramu. "Dijeljenje mojih iskustava na društvenim mrežama pomoglo mi je, jer su i drugi meni slali svoje priče i to mi je davalo nadu, podršku i ljubav. Svi ti ljudi postali su mi poput obitelji s kojom sam dijelila to teško putovanje", ispričala je Shannen.

Možda te zanima... Svakoj 11. ženi prijeti rak dojke, a samopregled traje 10 minuta Zdravlje Možda te zanima... 10 namirnica koje čuvaju zdravlje tvoje vagine i grudi Hrana

Shannen kaže da je sada jako dobro sa zdravljem, opisala je kako se osjeća kada je čula da je u remisiji: "Kada čujem riječ remisija, preplave me različite emocije, a najveće je pitanje 'što slijedi nakon toga'. Osjećam strah, pa izgubljenost, zatim radost i uzbuđenje, onda se sjetim da treba čekati na rezultate tumorskih markera pet do deset godina i ako budu negativni tek onda mogu reći da sam izliječena."

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Izjavila je i da je sretna što ponovno radi jer joj je bilo bitno da vidi može li to. "Vratila sam se i vidjela sam da mogu i jako sam sretna."

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.