Hrana Hrana kao lijek 14. rujna 2016.

10 namirnica koje čuvaju zdravlje tvoje vagine i grudi

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Redoviti odlasci ginekologu i siguran seks su najbolja zaštita za zdravlje spolnih organa. Ali stručnjaci tvrde da određene namirnice djeluju blagotvorno na tvoje grudi i spolne organe, pa zato predlažemo da isprobaš njihove savjete.

  • Šljive i breskve - ovo ukusno voće puno je antioksidansa polifeonla koji pomaže u uništavanju stanica raka dojke.
  • Vitamin D - istraživanja su pokazala da namirnice bogate vitaminom D, kao što su jaja, losos, shitake gljive i tunjevina mogu pomoći da tvoje grudi ostanu zdrave i da smanjiš rizik od raka dojke.
  • Probiotski jogurt - gljivična infekcija je teška, a ona se može dogoditi kada postoji neravnoteža bakterija u tvojoj vagini. Probiotske kulture iz jogurta mogu pomoći u obnavljanju dobrih bakterija i sprječavaju infekciju.
  • Orasi - ovo koštunjičavo voće sjajno je za zdravlje tvojih grudi. U istraživanju katedre za medicinu Sveučilišta Marshal, jedna grupa miševa hranjena je s dva grama oraha dnevno, a druga grupa nije uopće dobivala orahe. Miševi iz prve skupine su u roku od 34 dana smanjili šansu za dobivanje raka za 50 posto.
  • Citrusi - voće kao što su naranče, ananas, limun, limeta i grožđe mogu napraviti to da tvoja vagina ima ugodniji miris.
  • Kava - istraživanje je pokazalo da ispijanjem 2 do 3 šalice kave dnevno možeš smanjiti rizik od nastajanja agresivnog oblika raka dojke.
  • Voda - je inače značajna za cjelokupno zdravlje, ali ako popiješ osam do deset čaša vode dnevno, pomoći će da vagina ostane vlažna.
  • Maslinovo ulje - monozasićene masnoće i antioksidansi u maslinovom ulju smanjuju rizik od nastanka raka dojke. Jedno istraživanje je čak pokazalo da maslinovo ulje zaustavlja rast malignih stanica.
  • Vlakna - namirnice koje su bogate vlaknima mogu odstraniti višak estrogena koji je uskladišten u tvom tijelu. Također, sprječavaju rast materičnih fibroida i pomažu u održavanju općeg zdravlja maternice. Probaj jesti žitarice, grah, bobičasto voće ili žitarice kako bi unijela vlakna u organizam.
  • Vitamin E - hrana bogata vitaminom E, kao suncokret, badem ili lješnjak spriječit će suhoću vagine.

Pročitaj kojih sedam navika "rastužuju" tvoju vaginu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.