Zdravlje 13. rujna 2018.

Saznajte koja su 3 najveća neprijatelja bijelih zubi

Foto: PR
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Bijeli osmijeh poželjan je jer djeluje zdravo i svježe, a licu daje mladolik izgled. Ako vam se čini da vaš osmijeh i dalje nije dovoljno blistav, unatoč tome što dovoljno vremena posvećujete oralnoj higijeni, možda je nešto drugo posrijedi.

Nabrojit ćemo 3 skrivena neprijatelja koja mogu učiniti vaš osmijeh manje bijelim, a da toga niste ni svjesni.

Kava

Mnogi ljudi jednostavno obožavaju ovaj napitak. Ujutro ih pokreće i daje energiju, a rituali ispijanja kave nezaobilazan su dio svakodnevice. Koliko god predstavlja užitak, kava donosi nevolje u obliku mrlja na zubima. Učestalom konzumacijom ovog napitka, boja zubi može se promijeniti za nekoliko nijansi.

 | Author: PR Foto: PR

Čaj

Ako ste veliki obožavatelj čajeva, sigurno ste već čuli da nemaju najbolji utjecaj na boju zubi. Iako je manje štetan za zube od, primjerice, kave, treba biti na oprezu i izbjegavati učestali unos ako primijetite da mijenja boju vaših zubi. Iako su najmanje štetni bijeli i biljni čajevi, crni čaj treba tretirati jednako kao kavu, barem kada je bjelina zubi u pitanju.

Ruž za usne

Neodgovarajuća boja ruža za usne može promijeniti opći dojam bjeline zubi. Zubi mogu izgledati i do nekoliko nijansa tamniji pa čak i žuti. Prilikom odabira ruža važno je izbjegavati ružičaste i boje pudera, a koristiti crvene nijanse koje neutraliziraju žutilo. Ukoliko niste fan crvenih ruževa, možete koristiti i ruževe s efektom sjajila koje prikrivaju tamne boje.

 

 | Author: PR Foto: PR

Ukoliko mislite da nijedan od ova tri faktora nije zaslužan za vašu tamnu nijansu zubi, u Poliklinici ARENA možete pronaći nekoliko rješenja. Izbjeljivanja Philips ZOOM tehnologijom vratit će vašem osmijehu savršenu bjelinu u samo jednom tretmanu.

Za savjet i konzultacije nazovite na 01/6542-655.Stomatološka poliklinika ARENA
Remetinečki gaj 2k, 10020 Zagreb
Tel: 01/6542-655
Web: http://www.arenapoliklinika.hr
E-mail: info@arenapoliklinika.hr
Facebook page: https://www.facebook.com/ArenaPoliklinika/