Zdravlje Wellness 26. lipnja 2020.

S društvene mreže TikTok možda smo dobili najbolji trik za rješavanje prištića

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako imaš profil na TikTok društvenoj mreži sigurni smo do si do sada naišla na mnogo čudnovatih videa i trikova, kako vezanih uz kuhanje i lifestyle, tako i uz zdravlje te ljepotu. Jedan od novih svakako je i ovaj trik za uklanjanje prištića preko noći...

Korisnica TikTok društvene mreže po imenu sierrastyles pronašla je lak način za rješavanje i uništavanje tvrdoglavih prištića i prema njenoj objavi - uspjelo joj je. 

Možda te zanima... Vodič kroz akne: Zašto nastaju, kako ih liječiti i neočekivani krivci Zdravlje

Spomenuta je korisnica u svojem videu preporučila korištenje sirovog krumpira. Naime, opranu i oguljenu krišku krumpira uz pomoć ljepljive vrpce trebala bi staviti preko noći na upaljeno područje, odnosno prištić na svojem licu, a drugo jutro, poput magije, probudit ćeš se bez prištića!

@sierrastyless

Share to save a life...😲 ##fyp ##skincare ##acne ##stress ##stayhomestaystrong ##keepingbusy ##xyzbca ##remedy ##yourewelcome ##girlcode ##girlsoftiktok

♬ original sound - sierrastyless

Iako mnogi ljudi ne vjeruje kako ovaj trik u stvarnosti djeluje, komentari ispod objave podijeljeni su. Dio smatra kako je trik istinit, navode da su ga pokušali i da su uspjeli ukloniti svoje prištiće, dok drugi dio pratitelja navodi kako sumnjaju u njegovu točnost.

Dermatolog Joshua Zeichnera za portal MSN naveo je kako krumpir može pomoći koži na nekoliko različitih načina. "Prvo, škrob iz krumpira umiruje upalu i apsorbira ulje s kože. Drugo, budući da je krumpir bogat vitaminom C, on može pomoći umanjiti rizik od pojave tamnih mrlja nakon nestanka prištića."

Možda te zanima... Rižina voda za gustu i glatku kosu, koristi se jednom tjedno Zdravlje

No, navodi kako "krumpir ni na koji način ne zauzima mjesto tradicionalnim proizvodima i tretmanima protiv akni", ali ako si u karanteni, svakako ne možeš izgubiti time da probaš ovaj jednostavni trik.

Stoga, iako ne možemo sa sigurnošću tvrditi da je ovaj trik učinkovit jer ga još nismo probali, ako ti imaš koji prištić i ako isprobaš ovaj recept javi dojmove.

Možda te zanima... Kako se riješiti iritantnih i bolnih prištića na tjemenu? Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.