Zdravlje 07. listopada 2019.

Prvi hrvatski koncert za širenje svijesti o problemu suicida i depresije

Foto: PR
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Depressiegala će se održati 10. listopada 2019. godine tj. na Svjetski dan mentalnog zdravlja (World Mental Health Day) u klubu Sax!, u središtu Zagreba.

Udruga Životna linija, namijenjena prevenciji suicida i depresije u Republici Hrvatskoj, organizira ove godine Gala večer i koncert za širenje svijesti o problemu suicida i depresije, prvi događaj takve vrste u Hrvatskoj. Nosi naziv Depressiegala koji je preuzet iz Nizozemske. Tamo postoji višegodišnja tradicija organizacije sličnih događanja, a sama organizatorica dr. sc. Esther van Fenema, psihijatar i psihoterapeut, pomaže i u organizaciji navedenog događaja u Zagrebu.

Depressiegala će se održati 10. listopada 2019. godine tj. na Svjetski dan mentalnog zdravlja (World Mental Health Day) u klubu Sax!, u središtu Zagreba. Prikupljena sredstva (ulaznice, donacije, sponzorstva) bit će namijenjena pokretanju besplatne telefonske linije za pomoć suicidalnim osobama u Republici Hrvatskoj.

 | Author: PR Foto: PR

Program počinje u 20:00 sati panel diskusijom na kojoj će sudjelovati prof. dr. sc. Ante Bagarić te prim. dr. sc. Sanja Martić-Biočina. Pozivamo sve da slobodno postavljaju pitanja na koja će navedeni vrhunski stručnjaci rado i spremno odgovarati. Nakon ovih ozbiljnih tema, u 21:00 sat vas očekuje Marina Orsag, stand up komičarka na čiji nastup sigurno nećete ostati ravnodušni, dok u 21:30 počinje koncert. Nastupit će redom Jelena Radan uz grupu Meritas, Gina iz Detoura uz pratnju klavijaturista, te bend Adastra kojem će se pridružiti Edi. Ulaznice možete kupiti u Sax!- u po cijeni od 40 kuna, dok će na dan koncerta iste imati cijenu od 60 kuna.

Želimo zahvaliti svim volonterima, simpatizerima, prijateljima i sudionicima koji su se odazvali i odlučili podržati našu akciju, a posebno našim stručnjacima te Jerku Mariću iz Adastre koji sudjeluju i bodre od prvog dana ove inicijative. Dođite i vi, zabavite se, plešite uz koncert i omogućite da cijela akcija završi uspješno. Sigurno ćete biti zadovoljni jer ste učinili dobro djelo te sudjelovali na prvom događaju ove vrste u Hrvatskoj, poručuju iz Udruge.

 | Author: PR Foto: PR

Udruga Životna linija neprofitna je organizacija osnovana s ciljem borbe za pojačanu prevenciju suicida u Republici Hrvatskoj. Djeluje isključivo na volonterskoj osnovi i nije financirana iz državnog proračuna ni iz proračuna lokalnih samouprava. Koncert se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske.

Sve novosti možeš pratiti na:
Facebook event Depressiegala
Facebook stranica Udruge Životna linija
Instagram @depressiegalahrvatska

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.