Zdravlje 29. studenoga 2019.

Proveli smo vikend u prvom Healthness resortu u Europi - evo kako nas se dojmilo

1/11
Foto: PR

Powered by:

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Vrhunska masaža, topla ljekovita voda i opuštanje samo su dio onoga što smo iskusili proteklog vikenda u najsjevernijem dijelu Hrvatske

Provesti vikend izvan užurbanog grada, bez mobitela, računala i obaveza, luksuz je koji si već dugo priželjkujem. Proteklog vikenda napokon se pružila prilika za to, stoga smo dečko i ja odlučili zaputiti se u prvi Healthness resort u Europi, u najsjevernijem dijelu Hrvatske - u LifeClass Terme Sveti Martin smještene u Međimurju.

Terme Sveti Martin već dugo želim posjetiti, što zbog bogate povijesti, što zbog blagodati termomineralne vode, a i dečku se svidjela ideja da provedemo vikend u wellnessu i, za promjenu, maknemo se iz grada.

Topla dobrodošlica i impresivan smještaj

Po dolasku u Terme, na ulazu u Hotel Spa Golfer prijavili smo se na recepciji. Ljubazno su nam objasnili gdje se što nalazi i uputili nas u brojne zanimljivosti i aktivnosti koje resort nudi pa smo odlučili obići i razgledati cijeli kompleks termi i bazena. Naravno, prije samog obilaska smjestili smo se u sobu koja nas je impresionirala elegancijom, svježinom i udobnošću.

 | Author: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva Recepcija hotela Spa Golfer

Voda stara preko 43 tisuće godina

Nakon što smo ostavili stvari, zaputili smo se u obilazak resorta. Iznenadila nas je činjenica da je termomineralna voda, stara više od 43 tisuće godina i jedna od najljekovitijih u Europi, otkrivena sasvim slučajno dok je engleska naftna kompanija vršila bušenja u potrazi za naftom, a umjesto toga pronašla izvor ove ljekovite vode. Crpi se s čak 800 metara dubine, a bogata je litijem, stroncijem, fluorom, jodom, natrijem i kalijem - elementima koji pozitivno utječu na zdravlje, zbog čega cijela filozofija Termi, "Svijet zdravih užitaka" dobiva smisao jer objedinjuje i zdravlje i užitak. Osim što je svaki od tih elemenata pogodan za liječenje i prevenciju određenih tjelesnih tegoba, pare iz vode blagotvorno utječu i na dišne puteve, što mi je, kao osobi koju cijeli život muči astma, bilo drago čuti.

Gastronomska ponuda nadmašila očekivanja

Budući da smo s obilaskom završili oko podneva, odlučili smo, prije negoli se prepustimo uživanju, zaputiti se na ručak u restoran Le Batat, koji se nalazi unutar hotela. Restoran je koncipiran na filozofiji zdravog obroka, a jelovnik se temelji - pogađaš - na batatu, izuzetno zdravoj i vitaminima bogatoj namirnici. Tako smo za predjelo naručili goveđu juhu s domaćom tjesteninom, a potom smo zadovoljili nepca ramstekom na umaku od gljiva s domaćim njokima i prženim batatom. Malo je reći da su nas ručak i cjelokupni dojam restorana oduševili, a budući da smo i dečko i ja veliki gastroljupci, nije nas lako impresionirati. Ipak, kulinarski znalci Le Batata u tome su uspjeli. Uz ručak smo popili i domaći međimurski sok od jabuke iz OPG-a Hažić, a obrok smo završili dojmljivim parfeom od čokolade posutim zlatnim prahom, koji je, osim što izgleda fantastično, zaista i takvog okusa.

 | Author: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva Restoran Le Batat

 | Author: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva Restoran Le Batat

Iz Le Batata izašli smo s mnoštvom dobrih dojmova, zadovoljni ambijentom, hranom i uslugom, a i restoran Mira, u kojem smo kasnije večerali, nije razočarao. Štoviše, usluga buffeta zaista je raznolika, a sve što smo kušali bilo je ukusno, kvalitetno i izvrsno pripremljeno. No ono što oba restorana čini posebnima jesu namirnice iz lokalnog uzgoja i OPG-ova. Sve povrće i voće, ali i meso, lokalnog je podrijetla iz neposredne okolice resorta, čime se malobrojni hoteli i kompleksi mogu pohvaliti.

 | Author: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva Restoran Mira

Masaža ručno rađenom pločicom od kakaa i buče

Nakon odličnog ručka prošetali smo se hotelom i popili piće u ION baru, a zatim smo otišli na masažu za dvoje u Wellness Centar. Tamo su nas dočekale Jasmina i Josipa, izuzetno ljubazne i simpatične maserke, od kojih smo saznali da u ponudi postoji više od 20 različitih masaža, a mi smo odabrali opuštajuću masažu pločicom od kakaa i buče u trajanju od četrdeset minuta. Zanimljivo je da većinu kozmetike koja se koristi u Wellness Centru ručno izrađuje healthness menadžerica Gracia Petek pa tako i pločicu koju su Jasmina i Josipa koristile za našu masažu, a koja njeguje i hrani kožu te ju čini ljepšom. Ambijent, instrumentalna glazba i pokreti ruku naših maserki bili su neopisivo usklađeni, pa je masaža zaista bila ugodna i opuštajuća - baš po našem guštu.

 | Author: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva Wellness Centar

Opuštanje u Hramu života

Po završetku masaže, Jasmina i Josipa napravile su nam čaj za opuštanje, a potom smo otišli u saune i bazen u sklopu Wellness Centra. Ostatak poslijepodneva proveli smo u whirlpoolima i bazenima s podvodnom masažom, a nakon kratkog odmora i odlaska na večeru, otišli smo na noćno kupanje u The Temple of Life - termomineralno kupalište s elementima antropozofske filozofije dr. Rudolfa Steinera koja predstavlja izvor kvalitetnog življenja, zdravlja i potpune ravnoteže tijela, duha i uma. Iako se ta filozofija provlači kroz sve aspekte LifeClass Termi Sveti Martin, najviše se očituje u samoj arhitekturi kupališta. Ugodan ambijent upotpunjen je stupovima nježnih linija - svaki označava jedan element termomineralne vode, a fontana mladosti simbolizira beživotni atom iznad kojeg se uzdiže spirala - simbol DNK-a koji predstavlja život.

 | Author: PR Foto: PR The Temple of Life

 | Author: PR Foto: PR The Temple of Life

Noćno kupanje trajalo je do 23 sata, a topla voda, prigušena svjetla i masažni whirlpooli učinili su svoje - pomalo umorni, ali ujedno opušteni i zadovoljni, uputili smo se u svoju sobu i spavali "kao bebe".

 | Author: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Sljedeće jutro nakon doručka dvoumili smo se hoćemo li ostati na kupanju ili otići na izlet vlakićem do Farme jelena i muflona te do Vinske kuće Hažić na degustaciju vina. No, s obzirom na to da je kraj studenog i da su temperature niske, odlučili smo se za prvu opciju te smo ostatak dana proveli u Hramu života uživajući u toploj vodi i žaleći što se moramo vratiti kući. Ipak, odlučili smo prvom prilikom vratiti se, ponoviti ovo fantastično iskustvo te isprobati i brojne druge sadržaje koje LifeClass Terme Sveti Martin imaju u ponudi!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.