Zdravlje Prirodno liječenje 01. rujna 2016.

Probaj pogoditi koja biljka čuva tajnu jakog imuniteta!

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nježni cvjetovi božura osvajaju nas svojom ljepotom. No, jesi li znala da postoji još jedan razlog zašto bi trebali cijeniti ovu plemenitu biljku? Istraživanja su pokazala da upravo božur može biti ključno rješenje osobama koje pate od autoimunih bolesti.

Korijen bijelog božura sadrži ljekovite spojeve poput paeoniflorina, paeonola i albiflorina te se već stoljećima koristi kao lijek u kineskoj i korejskoj medicini. Zbog svojeg utjecaja na imunitet, korijen bijelog božura postao je predmetom brojnih istraživanja. Kod autoimunih stanja, u kojima imunosni sustav pokazuje preveliku aktivnost, bijeli božur pokazao je da može normalizirati imunosni odgovor.

Posljedice autoimunih stanja

Posljedice autoimunih stanja poput alergija, psorijaze, lupusa, reumatoidnog artritisa kreću se od onih blagih pa sve do ozbiljnih, a neke autoimune bolesti mogu čak biti i letalne. Nedavna istraživanja pokazuju da je reumatoidni artritis povezan s 40% -tnom smrtnosti, u odnosu na osobe koje nisu oboljele od ove bolesti.

Paeoniflorin, najznačajniji spoj prisutan u korijenu bijelog božura, je u Kini dozvoljen kao terapija kod reumatoidnog artritisa jer smanjuje upalu, bol, oticanje i eroziju kostiju. Druga su istraživanja otkrila kako ekstrakt korijena bijelog božura smanjuje i simptome ostalih autoimunih bolesti poput lupusa, Sjogrenovog sindroma i psorijaze.

Klikni za biljke koje ukroćuju štitnjaču i uravnotežuju hormone.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.