Zdravlje Simptomi i pomoć 06. prosinca 2017.

Pet trikova za zaustavljanje dosadne štucavice

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kada vam se štuca kaže se da netko misli na vas. Bilo da vjerujete u takvo nešto ili ne, štucanje može biti vrlo smiješno uhvati li vas u nekoj ozbiljnoj situaciji, a istodobno može upozoravati na ozbiljne zdravstvene probleme. Ako se radi o običnom štucanju ovo su načini kako ga zaustaviti.

Zabaci glavu - lagano nagni glavu unatrag, suspregni dah te broji do deset i izdahni. Zadržavanje ugljičnog dioksida opustit će tvoju dijafragmu i zaustaviti to dosadno štucanje.

Šećer ili limun - učinkovit "lijek" protiv štucavice je i sisanje kockice leda, kao i rastapanje kockice šećera u ustima. Ako ti je šećer presladak, napravi isto s komadićem đumbira ili kriškom limuna.

Možda te zanima... Zašto se naježimo, štucamo, trzamo u snu i čemu služe suze? Zdravlje

Skretanje misli - uporno štucanje zaustavit će se i ako te netko prestraši jer bilo kakvo skretanje pozornosti sa štucanja, odnosno postojećeg ritma disanja, pomaže da ono prije prestane.

Brzo na slamku - popij brzo desetak gutljaja vode. Još će učinkovitije biti, ako začepiš uši i to isto radiš pijući na slamku. A umjesto da začepiš uši, pritisni mjesto spoja čeljusti s glavom, iza ušiju.

Možda te zanima... Mogući uzroci štucanja i kako ga zaustaviti Zdravlje

Plazi jezik - dijafragmu možeš opustiti i ako začepiš uši na 20 do 30 sekundi ili pritisneš prstima mekano područje iza ušne resice. Za veću učinkovitost možeš isplaziti i jezik za lakši protok daha.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.