Zdravlje Prirodno liječenje 05. srpnja 2016.

Patiš li od glavobolja i lošeg pamćenja? Saznaj kako ih se riješiti

Glavobolje
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Imaš li poteškoća s koncentracijom, glavoboljama i slabim pamćenjem? Navedene tegobe možeš riješiti i na prirodan način i to uz izmjenu prehrane i određenih životnih navika.

Jabuke za vitalnost i zdravlje

 
Ono si što jedeš, a tvoj mozak zaslužuje najkvalitetniju hranu. Jabuke, koje zbog velikog sadržaja vitamina i minerala čine naš organizam zdravijim, odlična su hrana i za naš mozak. U sastavu ovog voća nalazi se pektin, koji u želucu stvara osjećaj sitosti i povoljno djeluje na probavu. Uz to, jabuke sadrže i fruktozu, šećer koji zadovoljava želju za slatkim, a da pritom ne mijenja koncentraciju glukoze u krvi. Jabuka je odličan međuobrok koji te definitivno neće uspavati, već će tvoj um održati svježim.
 

Kvalitetna voda i zrak

 
Najbolje je piti oko 1,5 – 2 litre vode dnevno. Dovoljnu količinu vode, nažalost, unosi samo malen broj ljudi. Velik broj žena koje pate od glavobolje ne uzimaju dovoljne količine vode 
 

Redovito kretanje i fizička aktivnost

 
Brzo hodanje može puno učiniti za zdravlje i za dobro raspoloženje. Između ostalog, hodanje povećava kapacitet pluća i pospješuje protok kisika organizmom, povećava srčani kapacitet i stabilizira krvni tlak, povećava masu, snagu, izdržljivost i pokretljivost mišićnog tkiva, opušta, štiti od pogubnog djelovanja svakodnevnoga stresa i čini nas generalno zadovoljnijima.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.