Zdravlje Prirodno liječenje 10. svibnja 2020.

Osam temeljnih razloga zbog kojih tvoja štitnjača radi nepravilno

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ne postoje savjeti za zdravu štitnjaču, kao što ne postoji jedinstvena hrana za zdravlje srca, bubrega, mozga, štitnjače. Postoji samo uravnotežen ili neuravnotežen život. A kao što je poznato neuravnotežen život vodi u bolest.

Mulier metoda obuhvaća liječenje i izlječenje bolesti (neuravnoteženosti). Zašto i kako?

Majke i kćeri imaju iste bolesti zbog neprorađenih emocija, a ne gena

Mulier metoda otkriva uzrok (što nije jednostavno), definira metode liječenja kroz individualni terapijski plan i daje trajnu potporu (ovisno koliko osoba traži, koliko napreduje). Mulier metodom otkrivam nekoliko razina uzroka:

 • Što osobu uznemiruje (i čini neuravnoteženom) tj. koja je to emocija unutar osobe što stvara stres.To je osobni stres.Ta disbalansirana emocija uznemiruje rad hormonskog sustava. Nastaje hormonski disbalans. Emocije reguliraju hormone.
 • Ako se dobro osjećaš, dobro si, zar ne? Balansirane emocije = balansirani hormoni. Ako se loše osjećaš, loše si, zar ne? Neuravnotežene emocije = hormonski disbalans. Trebaš li drugi dokaz? Ako voliš kopati po smeću slobodne uzroke traži na Internetu i po forumima, moje mišljenje je da tamo dgovor nećeš naći.
 • Koji će hormoni biti poremećeni i gdje će se bolest očitovati najviše ovisi o sklonosti određenim negativnim ponašanjima. Npr. prešućivanje istine,  pasivnost, nedostatak samopoštovanja, tuga, suprimiranje kreativnosti ... će izazvati probleme sa štitnjačom. To su kopirana ponašanja iz obitelji. Zato majke i kćeri imaju iste bolesti, a ne zbog gena! Geni su šansa, a ne slijepa ulica!
 • Dnevna rutina potpuno neprilagodjena tjelesnoj i psihičkoj konstituciji (količina rada, ritam prehrane, količina i način odmora, količina zabave). I frustrirajući pokušaji da se stvari dovedu u red kroz nekoliko dana.
 • Život odvojen od korijena (nametnute stvari koje su nam usađene kroz odgoj) te nedostatak smjera i kompasa, izgubljenost u nametnutim ciljevima.
 • Život odvojen od sebe - nepoznavanje sebe.
 • Nedostatak ljubavi na svim razinama (u poslu, privatnom životu, društvu). Udomi psa za početak!
 • Život odvojen od općeg dobra, odnosno nepovjerenje u život te život odvojen od morala.

Što kad se otkrije uzrok?

Dakle, kada pronadjem ove uzroke mogu napraviti hijerarhiju po važnosti i plan za promjene. Ovo je izazov, radost i veselje. To nije kako se to popularno zove „rad na sebi“ koji s vremenom dosadi. Ovo nije ponavljanje mantri iz neke knjige ili neke zemlje, ovo nisu opće smjernice nepoznatih učitelja, ovo nije neka duhovnost, ovo je tvoja priča. Priča koja ima početak, tijek i smjer. Zato, kako da dam smjernice za zdravu štitnjaču, a da budem precizna za svakog od vas? Nikako. Ali ipak mogu dati nekoliko smjernica:

 • Izbaci stres
 • Vrati se sebi
 • Unaprijedi svoj život nečim novim
 • Važna obavijest
  Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Default avatar -
   Lili

   Predivno receno, ali kako uspjeti u tome? Hvala!

  Komentiraj, znaš da želiš!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.