Zdravlje Imunitet na prirodan način 05. veljače 2018.

Ojačaj svoj imunitet! On nas štiti od prehlada, ali i od težih bolesti

Foto: PR
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Obolijeva se u trenutku pada imuniteta, a ne izloženosti virusu. Zbog čestog manjka nutrijenata u sezonskoj prehrani, poželjno je pomoći obrambenom mehanizmu našeg tijela

Imunitet je složeni obrambeni mehanizam našeg tijela koji štiti od napada mikroorganizama i toksina, a raspoređen je i povezan sa svim sustavima u tijelu. Zdravi imunosni sustav preduvjet je zdravog organizma. Kako bi osigurali neometano djelovanje svih njegovih dijelova, potrebno je osim ostaloga i unositi dovoljne količine određenih nutrijenata. 

Obzirom da se imuniteta najčešće sjetimo u jesen i zimu, često je to prehranom teško ostvariti jer tada nema dovoljno dostupnog svježeg voća i povrća. Također, moderan i užurbani način života često uključuje brze i nezdrave obroke s visokom kalorijskom, ali i malom nutritivnom vrijednošću. Pomoć u obliku provjerenih dodataka prehrani za imunitet možemo zato pronaći na policama ljekarni.  

Vitamini, minerali i posebno važan koenzim Q10

Jedna od osnovnih stvari je da ne smijemo zaboraviti na dovoljan unos vitamina i minerala. Vitamin C je već dugo poznat po svom pozitivnom djelovanju na imunitet, ali i dio vitamina B skupine je nužan za normalan rad imunosnog sustava. U zadnje vrijeme posebno se ističe važnost vitamina D koja je do sada bila djelomično zanemarivana ili se nije pridavalo toliko njegovo ulozi u prvoj liniji obrane našeg organizma.

Tri minerala koji se ovdje ističu svojim funkcijama u odnosu na sve ostale su svakako cink, željezo i selen jer njihov nedostatak između ostalog može dovesti i do pada imuniteta. Koenzim Q10 je posebno važan jer sudjeluje u pretvorbi energije prehrambenih tvari u našu vlastitu tjelesnu energiju i to na razini svake naše stanice. Uz njega se veže cijeli niz blagotvornih svojstava, sličan je vitaminu E i ima vrlo snažno antioksidativno djelovanje. Ono što je važno znati je da njegova razina u ljudskom organizmu opada kako starimo te ga je, posebno u zrelim godinama, poželjno dodatno unositi.

Imunosal – hrvatski proizvod broj 1 za imunitet

Imunosal je hrvatska linija dodataka prehrani za imunitet koja sadrži pet proizvoda jedinstvene formulacije i oblika prilagođenih za svaku životnu dob. Imunosal proizvodi dolaze kao kapsule za odrasle (i djecu od 12 godina), tekući dodatak prehrani za djecu već od navršene godine dana, šumeće tablete za djecu od 6 godina i odrasle te pastile za djecu od 3 godine koja ih zbog okusa, ali i lika Profesora Baltazara jednostavno obožavaju.

Glavni aktivni sastojak svih Imunosal proizvoda je visokopročišćeni Goldcell® beta-(1,3/1,6)-D-glukan iz stanica kvasca. Beta-glukan je vrlo učinkovit, siguran za korištenje, nema vremensko ograničenje primjene te nema nuspojava. Imunosal je jedinstven jer uz beta-glukan tu je i kombinacija koenzima Q10, vitamina i minerala od kojih čak 8 ima od strane Europske agencije za sigurnost hrane (EFSA) odobrenu zdravstvenu tvrdnju za imunitet*.

Potraži Imunosal u ljekarnama

Imunosal proizvodi prepoznati su od strane hrvatskih kupaca i farmaceuta te su u anketama, koje je u ljekarnama provela nezavisna agencija Promocija plus, dvije godine zaredom proglašeni proizvodom broj 1 za imunitet djece i odraslih. Razlog tome je odličan sastav uz vrlo prihvatljive cijene. Imunosal proizvodi prodaju se u svim ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama, ali ih možeš naručiti i na kućnu adresu na stranicama www.drogerija.hr.

*Vitamini C i D, cink, vitamin B6 i B12, folna kiselina, selen i željezo pridonose normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.